Mainos

Läpimurto "tappajavuoren" pelastusoperaatiossa: Ranskalaisnainen löytynyt – puolalaisen pelätään pudonneen rotkoon

Pakistanin pahamaineiselle "tappajavuorelle" ystävänsä kanssa kivunnut ranskalaisnainen on turvassa dramaattisen pelastusoperaation jälkeen. Asiasta uutisoi BBC. Sen sijaan hänen kumppaninsa etsinnät on ainakin toistaiseksi keskeytetty.

Ranskalainen Elisabeth Revol and puolalainen Tomasz Mackiewicz olivat kiipeilemässä Pakistanin pahamaineisella Nanga Parbatilla, kun he joutuivat ongelmiin 7 400 metrin korkeudessa.

Revol oli pyrkinyt auttamaan laskeutumisessa kumppaniaan, joka kärsi paleltumista ja lumisokeudesta. Revolin oli kuitenkin onnistunut hälyttämään apua.

Pelastusoperaatiota pahamaineisella vuorella pidettiin huippuvaikeana. Jopa Pakistanin sotilashelikopterilta saatiin apua, kun se kuljetti huippukiipeiljöistä koostuneen pelastusryhmän Nanga Parbatille noin 1000 metrin päähän paikasta, jossa kaksikko oli nähty viimeksi. Yhteys Elisabeth Revoliin ja Tomasz Mackiewicziin oli tuolloin jo katkennut. Aikasin sunnuntaina paikallista aikaa pelastusryhmän Facebook-sivuilla oli tieto, että: "Elisabeth Revol on löytynyt!"

Tomasz Mackiewicz sen sijaan oli joutunut Revolista eroon, eikä hänen sijainnistaan ole tällä hetkellä tietoa. Seuraavaksi kiipelijät aikovat laskeutua Revolin kanssa alas.

Tämän jälkeen mietitään, mitä Tomasz Mackiewiczin löytämiseksi voidaan tehdä. Puolalaismiehen epäillään pudonneen jäätyneeseen vuoren rotkoon.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.