Mainos

Vaalitentissä ehdotettiin ministereiden vähentämistä

Elinkeinoelämän keskusliiton vaalitentissä myös tentin yleisö sai kysyä kysymyksiä.

Kansanedustaja Markku Rossi (kesk.) kysyi tentissä puheenjohtajilta, millaisessa aikataululla uusi hallitus tulee tekemään tarpeellisia talouspoliittisia päätöksiä.

Kaikki EK:n puheenjohtajatentin jäsenet, Keskustan Juha Sipilä, Kokoomuksen Alexander Stubb, Perussuomalaisten Timo Soini ja SDP:n Antti Rinne olivat sitä mieltä, että päätökset pitää tehdä nopeasti.

–  Ne pitää tehdä heti. Eli jo huhtikuussa, toukokuussa 2015, on laadittava se polku. Neljän vuoden ohjelma sopeutukseen, jossa kerrotaan tarkkaan, mitä tapahtuu ja milloin. Tämä edellyttää sitä, että meillä on hallituksessa samanlainen tilannekuva, eikä sellainen kuin se oli vuonna 2011, jolloin toinen osapuoli uskoi talouskasvuun ja toinen vaati rakenteellisia uudistuksia, Stubb totesi viitaten SDP:n ja Kokoomuksen näkökulmaeroihin.

–  Heti toimeen, vaalitulosta kunnioittaen. Toimintakykyinen hallitus, ei mitään kuuden kesäkeittoa tai mitään muutakaan. Siitä ei mitään tule, se on nähty. Meistä neljästä vaalituloksen mukaan kolme hallitukseen, Soini ilmoitti.

Osa puheenjohtajista olisi valmis myös vähentämään ministereiden lukumäärää.

–  Kipeät päätökset heti, johtojärjestelmän muutos, päätöksentekoon vähemmän ministereitä, strateginen hallitusohjelma, missä yhteisesti sopien viisi keskeistä tavoitetta. Hallitusta pitää johtaa johtoryhmämäisesti, nykyinen meno ei voi jatkua, talouden saralla aikaisemmin menestynyt Sipilä luetteli tentissä.

– Minäkin kannatan tuota, että vähemmän ministereitä. Apostoleitakin oli kaksitoista ja se riitti hyvin, Soini kommentoi perään.

Antti Rinne tarjosi kysymykseen sitä, että kolmella osa-alueella tehtäisiin päätös heti.

– Me tarjotaan päätöksiä, jota johtavat siihen talouskasvuun ja työpaikkojen luomiseen. Me tarvitaan rakenteellisia päätöksiä ja sitten me tarvitaan sopeuttamispäätöksiä sen takia, että ensi vaalikaudelle, ei välttämättä edes sillä, koska talouskasvu tulee olemaan hidasta.

Sipilän kysyessä sopeuttamisen hintaa, Rinne vastasi kertovansa sen maalis-huhtikuun taitteessa.  

Keskustelua vetivät MTV:n vastaava päätoimittaja Merja Ylä-Anttila ja EK:n viestintäjohtaja Jouni Kemppainen

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.