Mainos

Vaalien aattona levotonta Irakissa

Väkivaltaisuudet jatkuvat Irakissa ennen huomenna pidettäviä parlamenttivaaleja. Voimakas autopommi on surmannut seitsemän ihmistä Najafin kaupungissa lähellä tärkeää shiiapyhättöä. Suurin osa surmansa saaneista on iranilaisia pyhiinvaeltajia.

Viitisenkymmentä ihmistä on tapettu Irakissa vaaleja edeltävinä päivinä. Heidän joukossaan on useita sotilaita ja poliiseja, jotka kuolivat ennakkoäänestyspaikoilla tehdyissä itsemurhaiskuissa.

Irakin al-Qaida uhkasi eilen tappaa kaikki irakilaiset, jotka äänestävät parlamenttivaaleissa. Järjestö määräsi Irakiin oman ulkonaliikkumiskiellon, joka on voimassa äänestyspaikkojen aukioloaikoina. Erityisesti määräys koskee sunnien asuttamia alueita, lausunnossa sanottiin.

YK:n pääsihteeri Ban Ki-Moon kehotti puolestaan kaikkia irakilaisia äänestämään vaaleissa. Pääsihteerin mukaan korkea äänestysprosentti on vahva viesti siitä, että irakilaiset haluavat rauhaa ja vakautta.

Huomisia vaaleja pidetään testinä siitä, uhkaako Irak suistua takaisin väkivaltaan, kun Yhdysvallat valmistautuu vetämään pois joukkonsa maasta.

(MTV3 - STT - AFP - Reuters - DPA)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.