Uutuuskirja: Pekka Koskela hämmästyi, kun liiton päävalmentaja yritti lyödä kisahotellin aulassa: "Tätä luokkaa oli ammattitaito"

Uutuuskirja Jäätävä kone – Pekka Koskelan tarina (Tammi) valottaa Torinon talviolympiakisojen värikkäitä käänteitä. 

Koskelan kilpailu ei sujunut aivan odotusten mukaan Torinossa 2006. Hän oli kymmenes 500 metrillä, vaikka tavoitteena oli olympiakulta.

Kisakylän majapaikassa alkoi tapahtua, kun aulassa oli vastassa Suomen maajoukkueluistelijoita ja Luisteluliiton päävalmentaja Timo Järvinen.

Koskela kertoi Riku Korkin kirjoittamassa (Tammi) elämäkerrassaan, että osa oli juonut alkoholia, ehkä Järvinenkin.

– Joka tapauksessa Järvinen siinä hoki, että vittu minkä teit, Pekka. Sieltä tuli muutenkin kaikenlaista tekstiä. Järvinen valmensi Janne Hännistä. Ilmeisesti se otti niin koville, kun olin kisoissa paras suomalainen.

– Minä siinä lähinnä hymähtelin. Ajattelin, että se oli huumoria. Ilmeisesti ei kuitenkaan ollut.

Järvinen käveli Koskelan viereen ja löi niin, että nyrkki jysähti pään vierestä seinän läpi. Koskela ei vastannut, vaan käveli huoneeseensa.

Sama show uudelleen

Tapahtumat eivät loppuneet kuitenkaan siihen. Koskela tormäsi Järviseen myöhemmin kisakylän viereisessä baarissa.

– Järvinen aloitti saman show’n uudestaan. Haastoi kadulle tappelemaan. Vastasin kohteliaasti, että jätän väliin, mutta tätä luokkaa oli ammattitaito. Lajiliiton päävalmentaja haastaa kännissä katutappeluun.

Koskela kertoi kirjassa, että ilmapiiri oli ajoittain heikko maajoukkueessa. Hän kutsui toimintaa ”erikoiseksi säädöksi”.

– Yksi urani alkupuolen maajoukkueen jäsenistä oli kännissä aivan totaaliurpo. Kerran se jätkä heitettiin Hollannissa kanaaliin, kun oli tarpeeksi päätään aukonut. Ei tosin minun toimestani.

Koskela lähti Torinon kisoista suunniteltua aiemmin mäkihyppääjien kanssa samaa matkaa.

Lue myös:

    Uusimmat