Pekka Koskelan uutuuskirjan väite: Mika Poutala yritti käännyttää nuoria uskoon luisteluleirillä – nuorimmat 12-vuotiaita: "Ilmeestä huomasi, että nyt hän kärähti"

Ex-huippuluistelija Pekka Koskela kertoi elämäkertateoksessaan Jäätävä kone (Tammi)  suhteestaan Mika Poutalaan. Koskela ei katsonut hyvällä Poutalan uskonnollista käännytystyötä. 

Luistelijat viettivät vuosikausia aikaa yhdessä, pikkupojista lähtien. Suhtautuminen uskontoon erotti kuitenkin kaveruksia. Poutala on harras helluntalainen, kun taas Koskelan elämässä uskonnolla ei ole isoa sijaa.  

Koskela huomasi eräällä luisteluleirillä, että Poutala yrittää käännyttää uskoon urheilijoita. Nuorimmat olivat vain 12-vuotiaita. 

Koskela komensi Poutalaa, että raja on ylitetty. 

– Se on hyvin kyseenalaista, jos isossa murrosvaiheessa oleville nuorille puhutaan tuollaisia, kun vanhemmat eivät ole paikalla. Mä tulen tähän juttelemaan ja ystävystymään. Samalla tavoitteena on, että susta tulee helluntaikirkon jäsen, Koskela kertoi Riku Korkin kirjoittamassa kirjassa. 

Kaksikon välit viilenivät. Poutala ei vastannut Koskelalle mitään jyrähdyksen jälkeen. 

– Mutta kyllä sen miehen ilmeestä huomasi, että nyt hän kärähti. Sen jälkeen Mika putsasi hommaa ainakin virallisesti, mutta olen kuullut, että Raamattuja on viety myöhemminkin urheilijoiden yöpöydille. 

Kaksikko jatkoi kuitenkin yhteistä taivaltaan huippuluistelun parissa. Koskela tähdensi, että Poutalassa oli paljon hyviä piirteitä. 

– Hän on erittäin tiedonnälkäinen, elämälle utelias ja periksiantamaton luonne. Tietyt asiat olemme vain nähneet hyvin eri tavalla.

Puotala kiisti Koskelan kirjassa esittämät väitteet Ilta-Sanomien ja Iltalehden haastatteluissa. 

Lue myös:

    Uusimmat