Uutuuskirja: Lentoyhtiö hukkasi Kaapo Kakon varusteet ennen MM-kisoja – sitten tapahtui jotain suurta

Kaapo Kakko odottaa NHL-kauden alkua vesi kielellä – ylistää Rangersin joukkuetta:"Hyvä henki ja hyviä jätkiä, niin on helppo pelata" 2:41
Kaapo Kakko kertoo tunnelmistaan NHL-kauden alla.

Uutuuskirja Mörkö ja Bratislavan ihme (Minerva Kustannus) valottaa Kaapo Kakon onnetonta tapausta MM-kisojen alla. Kaikki kääntyi kuitenkin Kakon ja Leijonien eduksi. 

Kaapo Kakko pääsi Leijonien mukaan SM-liigakauden loputtua tavoittelemaan paikkaa MM-joukkueessa. Kakon harjoitusottelut eivät kuitenkaan sujuneet odotetusti, ja TPS:n paidassa pelattu raskas kausi näkyi otteissa. 

Kohtalo puuttui kuitenkin peliin. Kun Suomi lensi Tshekkiin EHT-turnaukseen, Finnair kadotti Kakon pelivarusteet, jotka olivat hukassa kolme päivää. Kakko oli pakkolevossa, eikä hän pelannut myöskään seuraavana päivänä Tshekkiä vastaan.  

– Siinä on omat etunsa, kun elää 18-vuotiaan nuoressa vartalossa. Neljässä päivässä Kakko sai ladattua akkunsa ja oli täynnä energiaa. Otteluissa Venäjää ja Ruotsia vastaan nähtiin sama röyhkeä taikuri, joka oli ihastuttanut aiemmin tällä kaudella liigakaukaloissa ympäri Suomen, Kasperi Kunnaksen ja Tuomas Arkimiehen kirjoittamassa Mörkö ja Bratislavan ihme -kirjassa kerrotaan. 

Valmennusjohto sai lopullisen varmuuden Kakon kyvyistä, ja hänet valittiin joukkueeseen. 

Se osoittautui oikeaksi ratkaisuiksi, ja Kakko oli yksi Suomen mestaruuden tukipilareista. Hän teki kymmenessä ottelussa kuusi maalia ja antoi yhden maalisyötön. 

Lue myös:

    Uusimmat