Leijonien konkari häkeltyi välittömästi Kaapo Kakon erityislaatuisesta kyvystä – ”Taito, jota ei monella ole”

Leijonien kokeneemman osaston hyökkääjä Veli-Matti Savinainen ihastui nopeasi Kaako Kakon yhteen poikkeukselliseen ominaisuuteen MM-leirityksessä.

MAINOS

Jääkiekon MM-kisat C Morella!

Yhdysvallat-Suomi maanantaina 13.5. klo 17.15 C More Sport 1/MTV3

Kaikki ottelut suorana C Morella ja cmore.fi -suoratoistopalvelussa!​​​​​​​

Kakko tuli huhtikuun alussa ensi kertaa miesten maajoukkuetouhuihin mukaan. Lyhyt Leijona-ura on saanut räjähdysmäisen startin MM-tasolla, kun kahteen peliin on syntynyt peräti viisi maalia. Savinainen on tarkkaillut Kakkoa läheltä nyt kuudetta viikkoa.

– Mitä ensimmäisenä kiinnitin huomiota jääkiekkoilijana, mikä osui silmääni saman tien, on kääntyminen kiekon kanssa. Kun hän kääntyy kiekon kanssa, niin pakki on saman tien metrin jäljessä. Se on sellainen taito, jota ei monella kiekkoilijalla ole, Savinainen kehuu.

Hänen on vaikea sanoa, miksi vahvasti kiekkoa suojaavan ja lähellä kehoa kuljettavan Kakon puolustaminen on niin vaikeaa. Ainakin juonikkuus lisää vaikeusastetta.

– Hän pystyy tekemään kiekon kanssa aikamoisia käännöksiä ja tekee sillä tavalla eron puolustajaan.

Eilisilta kertoi Kakon asemasta

Konkareiden ei tarvitse hillitä Kakkoa, vaikka hehkutus on valtaisaa.

– Hän on sen verran fiksu. Nämä nykynuoret on nähty Suomen kiekkokartalla, että ovat aika huimapäitä. Ei paljon päätä pakota kovissa paikoissa. Hienoa katsoa, että Suomi-kiekko on mennyt tällä lailla eteenpäin, Savinainen sanoo.

Kakon asemasta kertoo paljon eilisillan tapahtumat. Joukkue jakaa oman sisäisen parhaan pelaajan palkintonsa jokaisen pelin jälkeen. Kakko sai palkinnon jo Kanada-pelistä, ja perinteisesti edellisenä parhaaksi valittu palkitsee seuraavan. Kakko yritti jakaa palkintoa, mutta joukkue teki selväksi, että hattutemppumies saa pitää parhaalle jaettavan saunatakin itse niskassaan.

Jos nuori mies leijuisi, tätä ei olisi tapahtunut.

– Juuri näin, jalat maassa on pojalla, Savinainen linjaa.

Lue myös:

    Uusimmat