Nuorten Leijonien tähti loukkaantui, tahkosi perään jäätävät minuutit – jopa päävalmentaja yllättyi

Jääkiekon alle 20-vuotiaiden MM-kisoissa Suomi selvitti tiensä puolivälieristä jatkoon, kun lauantain taistossa Ruotsi jäi jalkoihin lukemin 3–2. Suomen parhaimmistoon kuului jälleen kerran puolustaja Ville Heinola, jonka pelikunto ehti herättää kysymysmerkkejä Ruotsi-ottelun alla.

Heinola loukkasi kätensä alkulohkon päätösottelussa Kanadaa vastaan. Vammaan johtaneessa tilanteessa Heinola blokkasi kiekon, minkä jälkeen hän poistui pukuhuoneen puolelle.

Heinola pystyi kuitenkin pelaamaan Ruotsia vastaan. Eikä hän vain osallistunut, vaan hänen peliaikansa oli peräti 27.58 minuuttia. Ero muihin oli iso, sillä toiseksi kovimmat minuutit menivät Eemil Virolle (21.07).

Heinolan peliaika pääsi yllättämään jopa Suomen joukkueen päävalmentajan Antti Pennasen.

– Hän pelasi paljon, mutta en tiennyt, että noin paljon! Pennanen naurahti, kun hänelle esitettiin tilastofaktaa.

– Hän oli niin hyvä Ruots-ottelussa. Hän on meille tärkeä pelaaja, Pennanen jatkoi.

Heinolalle merkattiin yön puolivälieräkamppailussa yksi syöttöpiste. Hän alusti Anton Lundellin 2–2-tasoitusmaalin kolmannessa erässä.

NHL-seura Winnipeg Jetsin sopimuspelaaja kerää suurta arvostusta Nuorten Leijonien sisällä.

– Ville on todella hyvä pelaaja – hän ansaitsee kaiken sen vastuun, mitä hän saa kentällä, Ruotsi-ottelussa Suomen 3–2-voittomaalin iskenyt Roni Hirvonen mietti.

Heinola on luonut pelkällä omalla panoksellaan tukun tekopaikkoja Suomen joukkueelle. Isossa kuvassa hän on ollut juuri sitä, mitä häneltä odotettiinkin. Pelillinen suunnannäyttäjä.

– Hänen luistelunsa on ihan maagista. Hän pystyy tekemään pienessä tilassa peliä edistäviä liikkeitä. Nuo ovat niitä asioita, jotka hänestä tekevät niin hyvän pelaajan, Hirvonen jatkoi Heinolan kuvailua.

Suomen turnaus jatkuu tiistain vastaisena yönä. Yhdysvallat-välieräottelu alkaa tuolloin kello 04.30.