Uutuusdokumentti: Michael J. Fox salaili Parkinsonin tautiaan vuosia ja joi selviytyäkseen: "Olin alkoholisti"

Michael J. Fox ei halua, että häntä säälitään sairautensa vuoksi.

Paluu tulevaisuuteen -tähti Michael J. Fox, 61, avautuu  Still: A Michael J. Fox Movie -uutuusdokumentissa taistelustaan Parkinsonin taudin kanssa sekä siitä, kuinka hän turrutti tuntemuksiaan alkoholilla.

Elokuva sai ensi-iltansa Sundancen elokuvafestivaaleilla perjantaina 20. tammikuuta. Fox piti festivaaleilla puheen ennen elokuvansa julkistusta.

– Elämä on ollut h*lvetin mahtavaa, Fox totesi.

Elämäkertadokumentti perehtyy Foxin elämän ylä- ja alamäkiin. Fox oli vasta 16-vuotias opiskelija Kanadan Edmontonisssa, kun hän päätti keskeyttää lukion ja muuttaa Hollywoodiin tavoittelemaan unelmiaan. Foxin isä suhtautui yritykseen skeptisesti, mutta myöntyi lopulta ja rahoitti poikansa matkan.

Fox ei kuitenkaan saavuttanut menestystä heti, sillä viisi vuotta päätöksen jälkeen hän kertoo syöneensä Smuckers-hillopakkauksia, sillä muuhunkaan ei juuri ollut varaa. Lopulta Foxia kuitenkin onnisti, ja hänestä tuli yksi Amerikan tunnetuimmista näyttelijöistä. Näyttelijän läpimurtona toimi Alex P. Keatonin rooli Perhe on paras -tv-sarjassa. Fox oli roolin saadessaan 21-vuotias.

Sarjan myötä Fox onnistui nappaamaan niin ikään Marty McFlyn roolin Paluu tulevaisuuteen -trilogiassa, joka poiki valtavan menestyksen.

– Olin Hollywoodin prinssi. Sitä luulee, että menestys on tehty tiilestä ja kivestä, mutta ei se ole. Se on tehty paperista ja höyhenistä. Se on illuusio, Fox sanoi.

Foxin terveydentila romahti vuonna 1990, kun hän heräsi krapulasta ja huomasi, että hänen pikkusormensa nyki oudosti. Nykiminen ei loppunut, jonka seurauksena Fox haki apua neurologin vastaanotolta vuonna 1991.

Kyseinen lääkäri diagnosoi Foxille Parkinsonin taudin, mutta tämä ei näyttelijää miellyttänyt.

– Tiedätkö kenelle puhut, eikö niin? Minun ei pitäisi saada tätä, Fox muistelee sanoneensa.

Fox piti diagnoosinsa julkisuudelta salassa seitsemän vuoden ajan. Hän yritti lievittää varhaisia oireitaan dopamiinipillereillä kantoi aina vasemmassa kädessään rekvisiittaa piilottaakseen tärinänsä. Lisäksi Fox yritti helpottaa oloaan juomisella.

– Join päästäkseni irti todellisuudesta. Olin ehdottomasti alkoholisti. Mutta olen ollut nyt 30 vuotta raittiina.

Erityisesti tähden käveleminen herättää usein huomiota, sillä Parkinsonin tauti on nimenomaan liikehäiriösairaus. 

– Kävelyni saa ihmiset todella järkyttymään. Mutta jos säälisi ei koskaan tavoita minua.

Fox lisää, ettei pidä siitä, kun ihmiset kehottavat häntä olemaan varovainen.

– Tällä ei ole mitään tekemistä varovaisuuden kanssa. Sitä tapahtuu. Kun saat Parkinsonin, kompastut tavaroihin.

Lähde: NY Post


Lue myös:

    Uusimmat