Uuttavuotta juhlittiin ympäri Suomea – Helsingin Kansalaistorilla jopa 85 000 ihmistä

Uudenvuodenyö on sujunut tähän mennessä tavalliseen tapaan, kerrotaan Helsingin ja Lounais-Suomen poliisien tilannekeskuksista.

Helsingissä uudenvuoden juhlinta oli kahteen mennessä muistuttanut tavallista vilkasta viikonloppua. Lounais-Suomen poliisin mukaan aattoilta oli ennen puolta yötä jopa tavallista rauhallisempi, mutta puolenyön jälkeen tehtäviä on ollut runsaasti.

Sekä Helsingissä että Lounais-Suomessa poliisia ovat työllistäneet muun muassa pahoinpitelyt, humalaiset ihmiset ja ilotulitteista aiheutuneet häiriöt.

Helsingin Kansalaistorille kerääntyi hieman ennen puoltayötä jopa 85 000 ihmistä juhlimaan uuttavuotta, kertoo tapahtuman järjestäjä. Helsingin poliisin arvion mukaan Kansalaistorille kerääntyi noin 70 000 ihmistä.

Kansalaistorilla esiintyi tunnettuja artisteja ja juhlinta huipentui vuodenvaihteen ilotulituksiin.

Lounais-Suomen poliisi puolestaan tviittasi, että Turussa Aurajokivarressa ilotulista oli seuraamassa noin 20 000 ihmistä. Poliisin mukaan suuria ongelmia ei Aurajokivarressa ollut.

Hätäkeskuslaitos kertoo vastaanottaneensa eilen yhteensä 3 250 hätäpuhelua kello kuuden ja puolen yön välillä. Häiriökäyttäytymisilmoituksia tuona aikana tuli 517 kappaletta ja väkivaltaan liittyvä ilmoituksia 107 kappaletta. 

Lue myös:

    Uusimmat