Varusmies kuoli ulosajossa Luumäellä – turmapaikalla jarrutusjäljet

Varusmies on kuollut Puolustusvoimien maastoajoneuvon ajettua ulos Luumäellä Valtatiellä kuusi. Turma tapahtui Luumäen ja Utin välisellä osuudella noin kymmeneltä keskiviikkoaamuna.

Puolustusvoimien mukaan varusmiehen kuljettama Defender-maastoauto suistui ojaan ja kaatui ympäri.

Poliisin mukaan auton kyydissä oli onnettomuushetkellä neljä varusmiestä. Yksi autossa matkustanut kuoli onnettomuudessa.

Kolme muuta varusmiestä loukkaantui onnettomuudessa ja heidät kuljetettiin sairaalahoitoon.

Puolustusvoimista kommentoidaan MTV Uutisille, että sairaalaan viedyt varusmiehet kykenivät itse ilmoittamaan omaisilleen tapahtuneesta. Puolustusvoimat ei halunnut kommentoida tapahtunutta tarkemmin, koska tutkintaa hoitaa poliisi.

Kunnioittamme onnettomuudessa mukana olleiden varusmiesten yksityisyyttä, emmekä siksi voi kertoa täsmentäviä tietoja heidän taustoistaan tai loukkaantuneiden tämänhetkisestä voinnista, Puolustusvoimista vastattiin.

Turmaan joutuneet ovat prikaatin raketinheitinpatterin varusmiehiä. Porin prikaati järjestää tapahtuneeseen liittyen kriisitukea.

Poliisi on tavoittanut kuolleen varusmiehen omaiset. Poliisi jatkaa onnettomuuteen johtaneiden syiden tutkintaa.

Etelä-Karjalan pelastuslaitoksen mukaan tienpinta on ollut onnettomuuspaikan läheisyydessä liukas.

Lehtikuvan valokuvassa onnettomuuspaikalla näkyvät jarrutusjäljet. 

Yöllä myös toinen onnettomuus

Puolustusvoimat kertoi tänään myös toisesta onnettomuudesta, joka oli tapahtunut puoli kahden maissa Kouvolassa keskiviikon vastaisena yönä. 

Karjalan prikaatin varusmiehen kuljettama kuorma-auto suistui tieltä Valtatiellä 15 Valkealan väylällä Teboilin kylmäaseman kohdalla.

Kyydissä oli kuljettajan lisäksi neljä varusmiestä. Ojaanajosta ei aiheutunut henkilövahinkoja ja ajoneuvon vauriot olivat vähäiset. Kuorma-auto evakuoitiin ja onnettomuuspaikka saatiin raivattua puoli viiteen mennessä aamulla.

Yhdeksän varusmiestä joutui hukkumisvaaraan – näin tapahtunutta kommentoi esikuntapäällikkö 7:07
Yhdeksän varusmiestä joutui hukkumisvaaraan – näin tapahtunutta kommentoi esikuntapäällikkö.

Lue myös:

    Uusimmat