Uutta tietoa Vantaan puukotuksesta: Poliisi uskoo, että väkivallan taustalla oli Tor-verkossa sovittu huumekauppa – uhrille vakavat vammat

Vantaan Korsossa reilut kolme viikkoa sitten lauantaina tapahtuneen puukotuksen taustalla oli Tor-verkossa sovittu huumekauppa, tiedottaa poliisi.

Teosta epäillään kahta vantaalaista vuonna 2001 syntynyttä nuorta miestä, jotka on vangittu tapahtumien johdosta. Tapausta on tutkittu törkeänä ryöstönä ja tapon yrityksenä.

Puukotuksen uhri, 20-vuotias espoolaismies loukkaantui puukotuksessa hengenvaarallisesti, mutta jää poliisin mukaan henkiin.

Poliisi uskoo, että uhri ja epäillyt tapasivat Korsossa sovitun huumekaupan tiimoilta. Poliisi ei tarkenna, oliko uhri epäillyn huumekaupan ostajan vai myyjän roolissa.

Kaikkia kolmea epäillään myös huumerikoksista.

Pimeäksi verkoksikin sanottu Tor-verkko pyrkii salaamaan käyttäjänsä sijainnin ja henkilöllisyyden kierrättämällä käyttäjää usean eri palvelimen kautta.

Alun perin Yhdysvaltain tiedustelupalvelun käyttöön kehitettyyn Tor-verkkoon ei pääse tavallisella nettiselaimella.

Vain törkeimmät tapaukset poliisin tietoon

Poliisin mukaan Tor-verkossa tapahtuvat huumausainekaupat ja niihin liittyvät ryöstöt ovat lisääntyneet viime vuosina.

– Näin yleisesti ottaen voin sanoa että sekä myyjiä että ostajia ryöstetään. Näitä ryöstöjä on huumausaineiden lisäksi myös muussa laittoman tavaran kaupassa. Yhdessä tapauksessa oli sovittu asekauppa, ja asemyyjää mentiin ryöstämään, tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Mikko Minkkinen sanoo.

Poliisin mukaan ryöstäjät ovat usein varustautuneet terä- tai ampuma-aseella.

Minkkisen mukaan todennäköisesti vain törkeimmät tapaukset tulevat poliisin tietoon. Poliisi uskoo, että lievemmissä tapauksissa ryöstön kohteena olleet nuolevat usein omat haavansa eivätkä ilmoita asiasta poliisille. 

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja