Joensuussa surmatun 4-vuotiaan fyysinen kaltoinkohtelu kesti useita kuukausia – äidin ja isäpuolen kertomuksissa ristiriitaisuuksia

Mitä tiedetään 4-vuotiaan surmasta Joensuussa? Poliisin tiedotustilaisuus 19:27
Poliisi piti tiedotustilaisuuden 4-vuotiaan epäiltyyn murhaan liittyen kesäkuussa

Itä-Suomen poliisi kertoo edistyneensä Joensuussa tapahtuneen 4-vuotiaan lapsen murhan tutkinnassa. Tapaus tuli julki kesäkuun alussa, jolloin lapsen äiti ja isäpuoli otettiin kiinni murhasta epäiltynä. 

Lapsesta löydettiin huomattavan paljon ulkoisia vammoja kuten palovammoja ja mustelmia.

Tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Petri Tirronen kertoo MTV Uutisille poliisin selvittävän vielä, miten palovammat ovat syntyneet. Tirrosen mukaan fyysinen kaltoinkohtelu oli jatkunut useita kuukausia ennen lapsen kuolemaa.

Murhasta epäillyt äiti ja isäpuoli ovat Tirrosen mukaan olleet siinä määrin yhteistyökykyisiä, että he ovat vastailleet poliisin kysymyksiin kuulusteluissa. Tiettyjä ristiriitaisuuksia heidän kertomuksissaan kuitenkin on.

Poliisin mukaan äitiä ja isäpuolta epäillään myös huumerikoksesta. Heidän epäillään välittäneen yksissä tuumin huumeita.

Lapsen kuoleman myötä poliisi on käynnistänyt myös esiselvityksen siitä, onko joku viranomainen laiminlyönyt virkavelvollisuuttaan uhriin liittyvissä asioissa. 

Tirronen ei kommentoi tarkemmin, mitä viranomaista esiselvitys koskee, mutta kyse on viranomaisista, jotka ovat olleet perheen kanssa tekemisissä.

Murhajutussa poliisi pyrkii saamaan esitutkinnan valmiiksi syyskuun loppuun mennessä. Syytteennoston määräpäivä on 10. lokakuuta.

Juttua ja otsikkoa päivitetty klo 16.45 uusilla tiedoilla. 

 

 

 

 

Lue myös:

    Uusimmat