Uutta tietoa Manchester Cityn talousskandaalista – otti vastaan kymmeniä miljoonia "mysteerihahmolta"

Brittilehti The Times paljastaa, että jalkapallon Valioliigan ja Mestarien liigan mestaruudet voittanut Manchester City on ottanut ilman lupaa vastaan "mysteerihahmolta" yli 34 miljoonaa euroa.

Manchester City on ollut jo pidemmän aikaa tutkinnan alaisena taloushuijauksien takia. Seuran epäillään tehneen 115 Valioliigan sääntörikkomusta. Huijaukset olisivat tapahtuneet vuosien 2009-2018 välillä. Tutkinnassa ovat mahdolliset kirjanpitorikkomukset, salaisia maksuja ja luvattomien sponsoritulojen vastaanottamista.

Nyt The Times kertoo, että seura on vastaanottanut useita maksuja "mysteerihahmolta" Yhdistyneistä arabiemiirikunnista. Summa on yhteensä reilun 34 miljoonan euron luokkaa. Tieto paljastui Uefan tekemästä raportista. Maksut on tehty vuosina 2012-2013 ja niiden olisi pitänyt tulla seuran sponsorilta Etisalatilta

Talousasioista vastaava Euroopan jalkapalloliiton Uefan elin epäilee, että maksut on naamioitu sponsorituloksi, vaikka ne olisivat oikeasti olleet paikkaamassa seuran pääomaa, mikä sotii sääntöjä vastaan. 

Uefan ja Valioliigan säännöissä on määritelty, kuinka korkea seuran pääoma saa olla. Sponsorituloille ei ole määritelty ylärajaa. Rahojen uskotaan olevan peräisin seuran omistajalta sheikki Mansourilta. 

Cityä uhkaa nyt pistevähennys tai pahimmassa tapauksessa Valioliigan sarjapaikan menettäminen.

Lue myös:

    Uusimmat