Uutta tietoa Hyvinkään vanhusmurhasta: Teko ei ollut suunniteltu – poliisin mukaan 91-vuotias mies surmasi vaimonsa poikkeuksellisen raa’asti

91-vuotiasta miestä epäillään kahdeksankymppisen vaimonsa murhasta Hyvinkäällä. Joulun alla tapahtunut henkirikos oli poliisin arvion mukaan poikkeuksellisen raaka ja julma, mutta ei ennalta suunniteltu.

Teon uskotaan tapahtuneen pariskunnan yhteisessä kodissa Hyvinkäällä joulukuun 21. päivä. Henkirikos paljastui, kun kotihoidon työntekijä meni pariskunnan asunnolle ja löysi naisen ruumiin sattumalta.

Henkirikoksesta epäilty mies otettiin pian kiinni ja vangittiin Itä-Uudenmaan käräjäoikeudessa. Tutkintavankeudesta päätettiin joulukuun 23. päivä.

"Jokainen voi itse arvailla"

Tapauksen tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Tero Tyynelä kertoo MTV Uutisille, että tapausta tutkitaan murhana epäillyn henkirikoksen tekotavan poikkeuksellisen raakuuden ja julmuuden takia. Tarkkaa tekotapaa Tyynelä ei tutkinnallisista syistä avaa.

Tyynelä kertoo myös, että tekoon ei vaikuta liittyvän suunnitelmallisuutta.

Tämä on poliisin oma arvio, sillä teosta epäiltyä 91-vuotiasta miestä itseään ei ole päästy vielä kuulustelemaan. Poliisi ei ole pystynyt puhuttamaan miestä vielä kertaakaan sen jälkeen, kun hänet otettiin joulukuussa kiinni.

Tyynelä ei kerro syytä tälle, mutta tyypillisesti poliisi voi joutua lykkäämään kuulusteluja esimerkiksi epäillyn terveydentilaan liittyvistä syistä.

– Jokainen voi itse arvailla, tutkinnanjohtaja tyytyy toteamaan.

Teon suunnitelmallisuuden puutteesta voisi puolestaan päätellä, ettei poliisi epäile henkirikoksen tapahtuneen esimerkiksi pariskunnan yhteisestä tahdosta tai sopimuksesta.

Tyynelä ei suostu kommentoimaan tätäkään. Samoin hän suhtautuu kysymyksiin siitä, uskotaanko tapahtumien taustalla olevan esimerkiksi muistisairautta.

Vaikka 91-vuotiaaseen vanhukseen kohdistuva murhaepäily on poikkeuksellinen, kysymykset mahdollisesta motiivista jäävät toistaiseksi vaille vastausta.

– Tässä on sellaisia asioita, joita en valitettavasti voi kommentoida, Tyynelä sanoo.

Lue myös:

    Uusimmat