Uutta tietoa Gatesin eron taustoista: Melinda-vaimon eroselvittely alkoi, kun Bill Gatesin ja seksuaalirikoksesta tuomitun Jeffrey Epsteinin tapaamisista kerrottiin

Melinda French Gates palkkasi juristeja vuonna 2019 mahdollisen avioeron varalle samoihin aikoihin kun hänen puolisonsa Bill Gatesin välit Jeffrey Epsteiniin nousivat julkisuudessa esille. Asiasta kertoo The Wall Street Journal.

WSJ:n mukaan Melinda French Gates oli ollut huolissaan miehensä ja ala-ikäisen seksuaalisesta hyväksikäytöstä tuomitun Jeffrey Epsteinin väleistä jo pidempään. 

Epstein kuoli tutkintavankeudessa 2019. Kuolinsyyksi todettiin itsemurha, mutta Epsteinin juristit ovat kiistäneet päätelmän. Epsteinia syytettiin alaikäisten seksikaupasta ja hyväksikäytöstä. 

Väitetysti Melinda French Gates tapasi erojuristit samoihin aikoihin kun Microsoftin perustajiin kuuluneen Bill Gatesin ja Epsteinin tapaamisista julkaistiin The New York Timesin artikkeli. 

Artikkelissa Bill Gatesin kerrotaan tutustuneen Epsteiniin vasta sen jälkeen, kun tämä oli jo tuomittu seksuaalirikoksesta vuonna 2008. Syyttäjänä toiminut Alexander Acosta joutui eroamaan ex-presidentti Donald Trumpin hallinnon ministerin paikalta sen jälkeen kun selvisi, että hän oli sopinut Epsteinille ehdonalaisen tuomion. 

French Gates on kertonut avioliiton olleen vaikea. The Daily Beastin mukaan Bill Gatesin ja Epsteinin tapaamiset olivat liitolle käännekohta.

Bill Gates on kieltänyt läheiset välit Epsteiniin. Wall Street Journalille antamassaan lausunnossa hän totesi seuraavasti. 

– Minä tapasin hänet. Minulla ei ollut bisnes- tai ystävyyssuhdetta hänen kanssaan. Kaikki tapaamiset, joissa olin hänen kanssaan, olivat täynnä miehiä. En ollut koskaan missään juhlissa tai sen kaltaisissa tapahtumissa.  

Avioeron myötä Melinda French Gatesista saattaa tulla maailman toiseksi rikkain nainen. Hänen omaisuutensa arvo voi nousta 73 miljardiin, kertoo The Guardian. Bill Gates on tällä hetkellä maailman neljänneksi rikkain henkilö. Hänen omaisuutensa arvo on arviolta 146 miljardia. 

Gatesit aikoivat jatkaa hyväntekeväisyysjärjestönsä vetämistä yhdessä.

Lue myös:

    Uusimmat