Uutta tietoa Euroviisujen järjestelyistä – näin tapahtuma aiotaan toteuttaa poikkeusoloissa

3:46
Mikä sai rockbändin pyrkimään Euroviisuihin? Hetkessä ilmiöksi noussut Blind Channel uskoo raskaan musiikin vallankumoukseen

Euroviisujen järjestäjät julkaisivat tiistaina kattavan terveys- ja turvallisuussuunnitelman tapahtuman toteuttamiseksi paikan päällä Rotterdamissa toukokuussa. 

Vuoden 2021 Euroviisujen järjestäjät kertoivat tiistaina uutta tietoa siitä, kuinka tapahtuman järjestelyt aiotaan toteuttaa vallitsevan koronavirustilanteen takia poikkeuksellisissa oloissa toukokuussa Hollannin Rotterdamissa.

Järjestäjien tiedotteen mukaan suunnitelman on validoinut maailman johtava tarkastus-, verifiointi-, testaus- ja sertifiointiyritys SGS.

– Etenemme suunnitelmalla järjestää Euroviisut turvallisesti paikan päällä, kaikki artistit esiintyen livenä Rotterdamissa, kertoo Euroviisujen vastaava ohjelmajohtaja Martin Österdahl tiedotteessa.

– Kattavalla testauksella, kasvomaskeilla, hygieniatoimilla, tehostetulla ilmastoinnilla ja muilla toimilla, luomme ympäristön, jossa henkilökunta, artistit ja media voivat työskennellä mahdollisimman turvallisesti, kertoi puolestaan tapahtuman vastaava tuottaja Sietse Bakker koronavirukseen liittyvistä turvajärjestelyistä.

Tarpeen vaatiessa järjestelyihin voidaan kuitenkin vielä tehdä tiukennuksia. 

Mediaa voi tulla paikalle, mutta enimmillään paikalla voi olla 500 toimittajaa. Siitä, voiko yleisöä olla paikalla ja missä määrin, päätetään sen sijaan vasta myöhemmin.

Paikalle saapuville osallistujille järjestäjät suosittelevat viiden päivän karanteenia. Lisäksi kaikilta tapahtumaan osallistuvilta vaaditaan negatiivinen tulos koronatestistä, ja se tulee ottaa 72 tunnin sisällä lähdöstä kohti Rotterdamia. 

Kaikki Ahoy Arenalla työskentelevät, delegaatioiden jäsenet, median edustajat ja kaikki työntekijät testataan myös säännöllisesti tapahtumapaikan yhteydessä sijaitsevissa tiloissa.

Luonnollisesti myös delegaatioiden kokoja pienennetään ja kaikkia delegaatioihin kuuluvia ohjeistetaan pysyttelemään vapaa-aikana hotelleissaan.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja