Mainos

Uutissuomalaisen kysely: Alle kolmannes siirtäisi koulujen kesälomaa myöhemmäksi

Koululaisten kesälomien siirtäminen myöhemmäksi ei saa suurta kannatusta Uutissuomalaisen teettämässä kyselyssä.

Vajaa kolmannes kyselyyn vastanneista olisi valmis siirtämään kesäloman alkua nykyistä myöhemmäksi. Hieman yli puolet vastaajista oli tyytyväisiä nykyiseen ajankohtaan, ja viidenneksellä ei ollut kantaa asiaan.

Mielipiteet jakautuivat muun muassa asuinalueen, talouden bruttotulojen ja puoluekannan mukaan. Esimerkiksi Pohjois- ja Itä-Suomessa ollaan halukkaampia kesälomien siirtoon kuin muilla alueilla.

Yli 75 000 euroa vuodessa tienaavista talouksista 44 prosenttia toivoi kesäloman siirtoa, kun alemmissa tuloryhmissä samaa mieltä oli 20–30 prosenttia.

Keskustalaisista noin kaksi viidestä olisi valmis siirtämään kesälomia, kun SDP:n ja vihreiden kannattajista siirtoa kannattaisi alle neljännes. Muiden puolueiden kannattajista kesäloman siirtoa toivoo noin kolmannes.

Koulut päättyvät tämän viikon lopussa. Uutissuomalaisen mukaan opetus- ja kulttuuriministeriössä ei tällä hetkellä ole suunnitelmia peruskoulujen lukuvuoden päättymisajan tarkistamiseksi. Viimeksi selvitys tehtiin vuosina 2006–2007.

Uutissuomalaisen kyselyn toteutti Tietoykkönen. Kyselyyn vastasi 1 000 suomalaista internetpaneelissa toukokuun puolessa välissä. Virhemarginaali on enimmillään 3,1 prosenttiyksikköä suuntaansa.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.