Mainos

Uutissuomalainen: Rauhanturvaajien tarve toi rekrytointipaineita – UM odottaa pyyntöä lisäjoukoista Afganistaniin

Kasvanut tarve rauhanturvaajille eri operaatioissa aiheuttaa Suomen kansainvälisissä valmiusjoukoissa rekrytointipaineita. Asiasta kertoo Uutissuomalainen. 

Suurimmat sotilaallisen kriisinhallinnan operaatiot Libanonissa ja Irakissa kattavat yli 80 prosenttia Suomen osallistumisesta kansainväliseen kriisinhallintaan.

Suomen kansainväliseen valmiusjoukkoon haettiin varusmiehiä syksyllä jo toista kertaa. Lisäksi reserviläisille on käynnissä jatkuva haku kriisinhallintatehtäviin. Taustalla on ollut se, että kansainvälisiin operaatioihin kuten Libanoniin osallistuminen on kasvanut määrällisesti.

– Tällä hetkellä on kova kysyntä jääkäritason tehtäville. Ei tarvita välttämättä aina erityisosaamista, vaan hyvä varusmieskoulutus sopivalta alalta. Hyvän sotilaallisen koulutuksen saaneelle reserviläisille on aika kova kysyntä, kertoo tiedottaja Markus Malila Porin prikaatista.

Ulkoministeriössä odotetaan parhaillaan pyyntöä lisäjoukoista Afganistaniin Nato-johtoiseen operaatioon. 

– Pyyntöä on odotettu jo jonkin aikaa, mutta mitään selkeää aikatauluahan tälle ei ole, poliittisen osaston apulaispäällikkö Timo Kantola ulkoministeriöstä kertoo.

Kantola ei halua arvioida, kuinka paljon lisäjoukkoja Suomelta voitaisiin pyytää ja minkälaisiin tehtäviin.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.