Mainos

Lisääkö Isis-pomon surma riskiä terrori-iskusta Suomessa? Suojelupoliisi MTV Uutisille: "Al-Baghdadin kuolemalla voisi olla kostomielialoja lisäävä vaikutus"

8:54
Video: Yhdysvaltain presidentti Donald Trump vahvisti sunnuntaina Abu Bakr al-Baghdadin kuolleen.

Yhdysvaltojen presidentti Donald Trump vahvisti terroristijärjestö Isisin johtajan Abu Bakr al-Baghdadin kuolleen Yhdysvaltain sotilasoperaatiossa viikonloppuna Pohjois-Syyriassa.

Suojelupoliisin mukaan tilanteesta toistaiseksi saadut tiedot eivät anna aihetta muuttaa virallista arviota Suomen kokemasta terrorismin uhasta.

Terrorismin uhka on siis edelleen neliportaisen asteikon toisella taholla, "kohonnut".

– Voisi kuvitella, että al-Baghdadin kuolemalla voisi olla kostomielialoja lisäävä vaikutus, suojelupoliisin viestinnästä kommentoidaan MTV Uutisille.

– Tämä oli kiinnostava uutinen ja seuraamme, mitä vaikutuksia sillä on ISILin [Isis] toimintaan globaalisti, länsimaissa ja erityisesti Suomessa. On mahdollista, että kostoiskuja tehdään jossain päin maailmaa.

"Kehitystä on vaikea ennakoida"

Ääri-islamilaisen jihadistijärjestön Lähi-idässä valtaama kalifaatti kukistettiin jo alkuvuonna.

Suojelupoliisin mukaan tämä ei ole vähentänyt itse terroriuhkaa.

– Osa kalifaattiin matkustaneista vierastaistelijoista on saanut surmansa, mutta osa etsii nyt uusia muotoja toiminnalleen. Siltä osin kehitystä on vaikea ennakoida, suojelupoliisin viestinnästä todetaan.

– Terrorismi on monitahoinen ilmiö, ja siihen liittyy suoranaisen terrori-iskun lisäksi muun muassa propagandan laatimista ja levittämistä, värväämistä sekä rahoituksen hankkimista terroristiseen toimintaan. Nämä kaikki voivat vaikuttaa terrorismin uhkaan Suomessa. 

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja