Lisääkö Isis-pomon surma riskiä terrori-iskusta Suomessa? Suojelupoliisi MTV Uutisille: "Al-Baghdadin kuolemalla voisi olla kostomielialoja lisäävä vaikutus"

Donald Trump vahvistaa:"Abu Bakr al-Baghdadi on kuollut" 8:54
Video: Yhdysvaltain presidentti Donald Trump vahvisti sunnuntaina Abu Bakr al-Baghdadin kuolleen.

Yhdysvaltojen presidentti Donald Trump vahvisti terroristijärjestö Isisin johtajan Abu Bakr al-Baghdadin kuolleen Yhdysvaltain sotilasoperaatiossa viikonloppuna Pohjois-Syyriassa.

Suojelupoliisin mukaan tilanteesta toistaiseksi saadut tiedot eivät anna aihetta muuttaa virallista arviota Suomen kokemasta terrorismin uhasta.

Terrorismin uhka on siis edelleen neliportaisen asteikon toisella taholla, "kohonnut".

– Voisi kuvitella, että al-Baghdadin kuolemalla voisi olla kostomielialoja lisäävä vaikutus, suojelupoliisin viestinnästä kommentoidaan MTV Uutisille.

– Tämä oli kiinnostava uutinen ja seuraamme, mitä vaikutuksia sillä on ISILin [Isis] toimintaan globaalisti, länsimaissa ja erityisesti Suomessa. On mahdollista, että kostoiskuja tehdään jossain päin maailmaa.

"Kehitystä on vaikea ennakoida"

Ääri-islamilaisen jihadistijärjestön Lähi-idässä valtaama kalifaatti kukistettiin jo alkuvuonna.

Suojelupoliisin mukaan tämä ei ole vähentänyt itse terroriuhkaa.

– Osa kalifaattiin matkustaneista vierastaistelijoista on saanut surmansa, mutta osa etsii nyt uusia muotoja toiminnalleen. Siltä osin kehitystä on vaikea ennakoida, suojelupoliisin viestinnästä todetaan.

– Terrorismi on monitahoinen ilmiö, ja siihen liittyy suoranaisen terrori-iskun lisäksi muun muassa propagandan laatimista ja levittämistä, värväämistä sekä rahoituksen hankkimista terroristiseen toimintaan. Nämä kaikki voivat vaikuttaa terrorismin uhkaan Suomessa. 

Lue myös:

    Uusimmat