Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota

Uutissuomalainen: Luonnonvarakeskus ennakoi lihan ja maidon kulutuksen romahtavan

7:03Millainen ilmastoteko lihasta luopuminen on?Huomenta Suomessa pohdittiin, millainen ilmastoteko on vaihtaa liha muihin proteiininlähteisiin.
Julkaistu 14.11.2019 21:44

MTV UUTISET – STT

Luonnonvarakeskus Luke ennustaa, että lihan ja maitotuotteiden kulutus romahtaa Suomessa vuoteen 2050 mennessä. Vuoteen 2035 mennessä kulutuksen arvioidaan vähenevän neljänneksellä, kertoo Uutissuomalainen.

Vuoteen 2050 mennessä näiden tuotteiden kulutus vähenisi jopa puoleen nykyisestä.

Jos näin kävisi, vähenisi peltopinta-alan tarve 20–40 prosentilla.

Keskuksen ennusteessa suomalaiset siirtyvät syömään yhä enemmän kasviproteiinia ja kalaa. Etenkin palkokasvien ja kauran käytön uskotaan kasvavan merkittävästi. Vuoteen 2050 mennessä palkokasvien käytön kasvua olisi vähintään 500 prosenttia nykyiseen verrattuna. Kasviproteiinin lähteitä ovat esimerkiksi herneet, pavut, pähkinät, siemenet ja viljat.

Uutissuomalaisen mukaan Luonnonvarakeskuksen ennuste julkistetaan perjantaina.

7:47Miten korvata liha ruokavaliossa?Miten korvata liha ruokavaliossa?

Lisää aiheesta:

Terveyspommi, jota suomalaiset syövät aivan liian vähän: Desi päivässä riittäisiSitra ja Luke: Kasviproteiineista voisi tulla Suomen viennin moottoriAalto-yliopiston tutkimusryhmä: Ruokaa riittäisi isommalle joukolle ihmisiä, jos tuotantoeläinten ravintoa muokattaisiinLiikaa lihaa ja maitoa: Päiväkotilasten syömistottumukset kaukana planetaarisesta ruokavaliostaWWF julkaisi uudet ilmastoystävälliset ruokasuositukset: Tällainen ruokavalio olisi paras sekä luonnon että ihmisten kannaltaKatoavien possutilojen tilalle sirkkaloita: "Tässä on selkeä vaihtoehto, jossa Suomi voi olla paras"
LihaMaitoRuokaKotimaa

Tuoreimmat aiheesta

Liha
  • 22.10.08:21
    Ruoka

    Vain yksi lihapulla päivässä? Ruotsalaisprofessori uudesta suosituksesta: "Täysin hullua"

  • 9.10.18:22
    Kasvisruoka

    Kasvismakkara canceloitiin: Kysyimme tekoälyltä ja kansalta, mitä nimeä siitä nyt pitäisi käyttää

  • 28.9.09:44
    Ruoka

    Jos lihapaketti on pullistunut, onko tuote pilalla? Atria ja HK vastaavat

  • 17.9.07:46
    Ruoka

    Jos jauhelihassa on viimeinen käyttöpäivä, tee heti näin!

  • 9.9.17:18
    Ruoka

    Teetkö lihapullat näin? Paras lopputulos