Mainos

Uutissuomalainen: Harvinaisen vähän ihmisiä yt-neuvottelujen piirissä – viimeksi näin hyvä tilanne vuonna 2008

Yt-neuvottelujen piirissä olevien ihmisten määrä Suomessa on painunut lähes vuoden 2008 tasolle, kertoo Uutissuomalainen.

Tammi–kesäkuussa Suomessa oli yt-neuvottelujen piirissä reilusti alle 20 000 ihmistä. Luku perustuu SAK:n puolivuotistilastoon.

Tänä vuonna kesäkuun loppuun mennessä yt-neuvotteluissa oli irtisanottu noin 2 000 työntekijää.

SAK:n erikoistutkija Tapio Bergholm sanoo Uutissuomalaiselle, että luvut kertovat Suomen talouden käänteestä parempaan. Hän kuitenkin huomauttaa, että taustalla on muutakin.

– Pitkän laman aikana työvoima on vedetty niin vähiin Suomessa, että ei ole enää mistä puristaa.

Vuoteen mahtuu isoja irtisanomisia

Tänäkin vuonna on käyty isoja yt-neuvotteluita, joiden jälkeen moni on menettänyt työnsä. SAK:n tilaston mukaan suurimmat irtisanomiset kesäkuun loppuun mennessä oli tehnyt Kesko. Siwoja ja Valintataloja koskevat yt-neuvottelut päättyivät helmikuussa ja 206 ihmistä irtisanottiin. Myös Tiedon, Nokian, Telian, HK:n ja Enicsin neuvottelut ovat päättyneet vähintään sadan ihmisen irtisanomiseen.

Transval Services aloitti maaliskuussa yt-neuvottelut, joissa koskevat S-Ryhmän Kilon logistiikkakeskusta Espoossa. Vähennystarpeeksi ilmoitettiin 470. Irtisanottavien määrä ei selviä SAK:n tilastosta. Ylen mukaan neuvottelut loppuivat heinäkuussa ja potkut uhkaavat noin 400 työntekijää. 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.