Mainos

SAK listasi yt-neuvotteluiden piirissä olevat – ei aihetta riemuun

Suomen Ammattiliittojen Keskusjärjestö SAK on laskenut, että yt-neuvotteluiden piiriin joutui tämän vuoden alussa yli 20 000 työntekijää ja potkut sai yli 2000. 

SAK keräsi tiedot yhtiöiden pörssitiedotteista ja muista julkisista lähteistä. SAK:n tiedotteen mukaan yhteistoimintaneuvottelujen piiriin joutui tammi–maaliskuussa 23 629 palkansaajaa. Neuvotteluiden yhteenlaskettu henkilöstön vähennystarve oli 3 226. 

Määrät ovat hieman pienempiä kuin viime vuonna, jolloin vastaavat luvut olivat 25 380 ja 24 683.

SAK:n mukaan myös potkut saaneiden määrä laski. Alkuvuonna irtisanottiin 2 088 työntekijää, kun viime vuonna vastaavaan aikaan luku oli 2 320. Tämä ei SAK:ta lämmitä.  

– Irtisanomisten määrän väheneminen ei valitettavasti anna aihetta riemuun. Huhtikuun aikana muun muassa Nokia ilmoitti aloittavansa massiiviset yt-neuvottelut, joiden tavoitteena on vähentää Suomesta 1 300 työntekijää, SAK:n ekonomisti Ilkka Kaukoranta huomauttaa tiedotteessa.

SAK:n listauksen mukaan eniten potkuja vuoden ensimmäisellä neljänneksellä antaneet yritykset olivat VR-yhtymä (214 irtisanottua), Aalto-yliopisto (190) ja Posti Group (181).

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.