Uusimaa: Kirjailija Tommy Hellstenin vaimo kuoli traagisesti – omaiset tekivät valituksen sairaalasta

4:15
Kirjailija Tommy Hellsten vieraana Studio-ohjelmassa.

Kirjailija Tommy Hellsten on tehnyt valituksen muiden omaisten kanssa Porvoon sairaalan toiminnasta, kertoo Uusimaa.

Kirjailija Tommy Hellstenin vaimo, Carita Hellsten, kuoli kesällä 2017 verenmyrkytykseen. Omaiset ovat tehneet valituksen Porvoon sairaalasta Sosiaali- ja terveysalan lupa- ja valvontavirasto Valviralle.

Omaisia vaivaa hoidon viivästyminen ja hoitoraportista heidän mielestään löytyvä virhe.

Tommy Hellsten sanoo Uusimaan haastattelussa, että raporttiin olisi kirjattu väärä aika, jolloin lääkäri olisi ensimmäisen kerran käynyt katsomassa Carita-vaimoa.

Raportissa on mainittu ajan olleen aamupäivällä, mutta kirjailijan mielestä ensimmäinen kerta oli klo 14.

– Olin siellä huoneessa koko ajan. Yritin koko sunnuntaiaamupäivän saada lääkäriä paikalle. Hoitaja kävi siellä, ja oli yhä enemmän hädissään. Koko ajan sanottiin, että lääkäri tulee kohta. Kuitenkin sitten siinä raportissa lukee, että lääkäri kävi aamulla. Siitä on tehty Porvoon sairaalaan valitus, Tommy Hellsten kertoo.

– Kun lääkäri vihdoin tuli kello 14, hän heti näki, mikä tilanne on. Carita lähetettiin välittömästi teholle, jossa lääkäri kertoi, että hänen vointinsa romahti, sydän pysähtyi. Elvytyksen jälkeen hänet siirrettiin Meilahteen, jossa hän fyysisesti kuoli. Siellä otettiin pois kaikki letkut, annoin siihen luvan, mies toteaa lehdelle.

 

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja