Mainos

Rakkaus kestää jopa kuoleman yli – Studio-ohjelmassa kipeitä ajatuksiaan valottavat Pia Nykänen ja Tommy Hellsten

0:30

Studio-ohjelmassa julkisuudesta tutut henkilöt puhuvat rakkaudesta – ja sen menettämisestä.

Rakastuminen on yksi elämän merkittävimmistä tunteista. Tuon yksittäisen tunteen perusteella teemme jopa koko elämän mittaisia valintoja, mutta mitä tiede sanoo rakastumisesta ja millaista on menettää elämänsä rakkaus? Tätä aihetta käsittelee Studio tiistaina 12. maaliskuuta.

Viime aikoina yksi seuratuimmista rakkaustarinoista on ollut Matti ja Pia Nykäsen taival, joka päättyi mäkilegendan kuolemaan helmikuun alussa. Studio julkaisee Pia Nykäsen ajatuksia rakkaudestaan Matti Nykästä kohtaan. Pia Nykänen sanoo olevansa vieläkin shokissa miehensä kuolemasta. Hän tietää kuitenkin, että rakkaus aviomiestä kohtaan ei häviä koskaan.

Rakkaan menettämisen tuskan on joutunut kokemaan myös Studiossa tiistaina vieraileva terapeutti, kirjailija Tommy Hellsten. Hänen vaimonsa Carita menehtyi kesällä 2017 yllättäen verenmyrkytykseen. Hellsten sanoi muutama kuukausi vaimonsa kuoleman jälkeen, että hänellä on sellainen tunne kuin hänestä olisi amputoitu pois uskomattoman suuri pala. Nykyään Hellsten puhuu lämmöllä ja kunnioituksella "taivasvaimostaan" ja hän on löytänyt elämäänsä uuden rakkauden. 

Studion vieraina nähdään myös lääkäri Emilia Vuorisalmi ja näyttelijä Anu Sinisalo. Vuorisalmi on perehtynyt rakkauteen tieteen kautta. Hän vastaa muun muassa siihen, miksi puolet liitoista päätyy eroon, miten hormonit ohjailevat rakkauselämäämme ja minkä vuoksi rakkaus saattaa aiheuttaa riippuvuutta. Sinisalo puhuu rakkaudesta näyttelijän näkökulmasta. Siitä, miten rakkautta näytellään, miltä fyysinen läheisyys tuntuu vieraan ihmisen kanssa sekä siitä, kuinka haastavaa on seilata siviilielämän ja roolien välillä.

Rakkaus on turhaa?

Evoluutioteoreetikkojen mukaan rakastuminen on aivoissa tapahtuva hetkellinen häiriötila, jonka ainoa tarkoitus on saada kaksi ihmistä lisääntymään. Joidenkin aivotutkijoiden mukaan tunteet ylipäätään ovat täysin turhia – loogisen ajattelun näkökulmasta niitä ei tarvita. 

Ohjelma pureutuu siihen, mihin rakastumme, kun rakastumme? Mikä merkitys rahalla ja statuksella on rakkaudentunteen herättäjänä? Entä tiesitkö, että rakkaudentunteen voi herättää lääkkeillä? Tekisitkö itse niin, jos mahdollisuus tarjoutuisi?

Oman ajatuksensa rakkaudesta jakavat myös näyttelijät Seela Sella, Christoffer Strandberg ja Esko Kovero.

Studio-ohjelman teemana tiistaina 12.3. klo 21 MTV3-kanavalla ja mtv-palvelussa on rakkaus – sen löytäminen ja sen menettäminen.

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja