Uusien autojen myynti viime vuoden tasolla

Rekisteröintien arvioidaan ensi vuonna kääntyvään selvään kasvuun. 

Marraskuussa ensirekisteröitiin 9 668 uutta henkilöautoa, joka on 7,3 prosenttia enemmän kuin viime marraskuussa. Tänä vuonna uusia henkilöautoja on rekisteröity 110 512, eli 0,3 prosenttia viime vuotta vähemmän.

Pakettiautojen ensirekisteröinnit jatkoivat marraskuussa koko vuoden ajan jatkunutta kasvuaan. Uusia pakettiautoja on tammi-marraskuussa rekisteröity 14 418, kasvua viime vuoden vastaavaan ajankohtaan on 18,4 prosenttia. Marraskuussa rekisteröitiin 1 389 pakettiautoa, mikä on 17,3 prosenttia enemmän kuin viime marraskuussa.

Talouden kasvu ja romutuspalkkiokampanja lisäävät ensi vuonna uusien autojen kysyntää

Talouskasvun on ennakoitu ylläpitävän uusien autojen viime vuonna alkanutta maltillista kasvuvirettä, jota ensi vuoden alussa käynnistyvä romutuspalkkiokampanja ja vuoden 2018 alussa toteutettava pieni autoveron alennus vahvistavat.

Autoalan ennusteryhmä on arvioinut, että ensi vuonna ensirekisteröidään noin 126 000 henkilöautoa, kun kuluvana vuonna määrä jäänee hieman alle 120 000 autoon. Vaikka talous on kasvanut ennakoitua enemmän, uusien autojen kysynnän kasvu ei ole jatkunut yhtä nopeana. Talouden on tänä vuonna arvioitu kipuavan jopa 3 prosentin kasvuun ja myös ensi vuoden näkymät ovat aiempaa valoisammat.

Vuoden alussa alkavan romutuspalkkiokampanjan on arvioitu lisäävän uusien autojen kysyntää selvästi. Romutuspalkkiokampanjassa uuden henkilöauton ostaja saa 1 500–2 500 euron romutuspalkkion, jos hän vie romutettavaksi omistamansa vielä liikennekäytössä olevan vanhan auton. Romutuspalkkion edellytyksenä on, että palkkion saaja on omistanut romutettavan auton vähintään vuoden ajan.

1 500 euron romutuspalkkiossa uuden auton hiilidioksidipäästöt saavat olla enintään 110 g/km. Jos auto on sähköauto, ladattava hybridi tai sen käyttövoima on kaasu tai korkeaseosetanoli, päästörajaa ei ole ja palkkio on 2 500 euroa.

Pakettiautojen jo toista vuotta jatkuvan ripeän kysynnän kasvun taustalla on aiempaa nopeammin kasvanut talouskehitys ja yritysten luottamuksen kasvu sekä parantuneet autojen rahoitusmahdollisuudet. Uusia pakettiautoja on ensi vuonna arvioitu ensirekisteröitävän 16 000, joka on samaa suuruusluokkaa kuin kuluvana vuonna.

Lähde: Autoalan tiedotuskeskus

***

Kiinalainen autokauppias jäi noloon pinteeseen 0:42

Lue myös:

    Uusimmat