Mainos

Uusia käänteitä Dubain hallitsijan vaimon Hayan tapauksessa: Näyttäytyi julkisuudessa ensimmäistä kertaa pakomatkansa jälkeen – anoo lapselleen suojaa pakkoavioliittoa vastaan

4:14
MTV Uutiset live uutisoi aiemmin prinsessa Hayan pakomatkasta – Dubain hallitsijan tytärtä auttanut suomalaisnainen haastattelussa

Dubain hallitsijan sheikki Muhammad ibn Rašid Al Maktoumin maanpaossa oleva vaimo Haya Bint al-Hussein on anonut brittioikeudelta suojaa itselleen ja lapsilleen, kertoo britannialainen uutistoimisto PA.

Prinsessa Haya anoi Lontoon oikeudelta toiselle lapselleen suojaa pakkoavioliittoa vastaan tiistaina, uutisoi CNN. Hän haki myös itselleen suojaa ahdistelua vastaan sekä lapsilleen valvottua huoltajuutta. Tämä tarkoittaisi, ettei lasten hyvinvointia koskevia suuria päätöksiä voitaisi tehdä ilman oikeuden suostumusta.

Pakkoavioliittosuoja (forced marriage protection order) suojaa henkilöä avioliittoon pakottamiselta, mutta auttaa myös pakkoavioliitossa elävää henkilöä.

Sheikki Muhammad ei ollut paikalla oikeudenkäynnissä. Hän on vaatinut parin kahden lapsen palauttamista Dubaihin.

Prinsessa kuvattiin oikeustalolla Lontoossa

Dubain hallitsijan ja prinsessa Hayan edustajat julkaisivat tässä kuussa lausunnon. Siinä vahvistettiin, että he aloittavat oikeustaistelun liittyen pariskunnan yhteisten lasten hyvinvointiin:

– Oikeuskiistassa on kyse heidän avioliittonsa kahden lapsen hyvinvoinnista. Kiista ei koske avioeroa tai talousasioita.

Prinsessa Haya nähtiin ensimmäistä kertaa julkisuudessa kohua herättäneen paon jälkeen oikeustalolla Lontoossa tiistaina.

Hän esiintyi julkisuudessa viimeksi toukokuun puolivälissä, ja hänen paostaan uutisoitiin kesäkuussa.

Prinsessa Haya on Dubain hallitsijan kuudes ja virallinen vaimo. Pari avioitui vuonna 2004, ja heillä on yhdessä kaksi lasta: vuonna 2007 syntynyt tytär ja vuonna 2012 syntynyt poika.

Onko tässä motiivi paon takana?

Sheikki Muhammadin tytär, prinsessa Sheikha Latifa yritti karata Dubaista viime vuonna suomalaisnaisen avustamana. Pako kuitenkin epäonnistui.

Prinsessa Hayan uskottiin karanneen, koska hän sai tietää epämiellyttäviä yksityiskohtia Latifan katoamisesta. Uusien tietojen valossa herää kuitenkin kysymys siitä, oliko pako kytköksissä pariskunnan yhteisen lapsen pakkoavioliittoon.

45-vuotias prinsessa Haya on Jordanian nykyisen kuninkaan Abdullahin sisarpuoli. Hän on menestynyt kilparatsastaja, joka on opiskellut Oxfordissa. Prinsessa Haya on läheisissä väleissä Britannian kuninkaallisen perheen kanssa.

70-vuotias sheikki Mohammad on Yhdistyneiden arabiemiirikuntien pääministeri, varapresidentti sekä Dubain hallitsija. Hän kuuluu maailman rikkaimpien kuninkaallisten joukkoon.

Lisää aiheesta:

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja