Uusi vuosi uudessa kodissa – näin hoidat sähkosopimuksen

Joulun välipäivät kuluvat monella muuttohommissa. Muuttostressiä voi lievittää valmistautumalla hyvin ja siirtämällä sähkösopimus ajoissa uuteen paikkaan. Näin muuttajaa odottaa lämmin ja valoisa koti.

Joulun välipäivät ovat suosittuja muuttopäiviä. Uuden vuoden juhlat sujuvat mallikkaasti, jos olet muistanut siirtää sähkösopimuksen uuteen asuntoon ajoissa.

– Sähkösopimuksen siirto on tehty asiakkaalle hyvin helpoksi. Siirrosta voi ilmoittaa sähkön myyjälle joko soittamalla asiakaspalveluun tai täyttämällä lomakkeen netissä, Vattenfallin tuotespesialisti Peter Strandberg kertoo.

Energiateollisuus suosittelee, että sopimus tehdään 14 vuorokautta ennen muuttoa, jotta sähköt saadaan uuteen asuntoon ajoissa.

– Kaksi viikkoa on takaraja. Asiakas tekee ilmoituksen ainoastaan sähkön myyjälle, joka hoitaa sähkön siirrosta vastaavan yrityksen kanssa sähköt uuteen osoitteeseen. Aikaraja on tarkka varsinkin, jos muutetaan uuteen kaupunkiin ja siirtoyhtiö vaihtuu, Strandberg Vattenfallilta korostaa.

Näin hoidat uuden kodin sähkösopimuksen:

– Voit valita sähköä myyvän yrityksen, mutta sähkön siirtävä yritys on aina paikallinen.

– Ota yhteyttä valitsemaasi sähköyhtiöön viimeistään kaksi viikkoa ennen muuttoa. Uuteen kotiisi tehdään uusi sähkösopimus, jolloin vanha katkaistaan haluamanasi päivänä. Sähköyhtiö hoitaa sekä vanhan sopimuksen katkaisun että muuttoilmoituksen verkkoyhtiölle, joka toimittaa sähkön kotiisi.

– Jos uusi kotisi on ollut tyhjillään kauan, sähköt on voitu kytkeä kokonaan pois päältä. Asia kannattaa selvittää ajoissa asunnon myyjältä, vuokranantajalta tai paikalliselta verkkoyhtiöltä.

– Sähkösopimuksen voi tehdä helposti netissä tai soittamalla valittuun sähköyhtiöön.

Lähde: Vattenfall

Lue myös:

    Uusimmat