Mainos

Uusi Villivesi tuo juomahyllyihin vastuullisen vaihtoehdon

Villi on päivittäistavarakauppojen ensimmäinen kotimainen juomaperhe, joka pakataan 100 % kierrätysmateriaalista valmistettuun muovipulloon. Sen valmistuksessa ei synny uutta muovia. Kuluttajien toivemauista koostuvaan tuoteperheeseen kuuluvat vichyt, mehukivennäisvedet ja lähdevedet.

Uusi Villi-tuoteperhe syntyi kuluttajien janosta tehdä parempia valintoja myös juomahyllyllä. Päivittäistavarakaupoista on tähän saakka puuttunut aidosti vastuullinen virvoke. Villi halusi tarjota vaihtoehdon tilanteisiin, joissa hanavettä ei ole saatavilla tai joissa halutaan piristää päivää raikkailla mauilla.

Villi-pullot valmistetaan kokonaan kierrätysmateriaalista, ensimmäistä kertaa suomalaisten kauppojen vesihyllyissä. Pullon valmistukseen ei tarvita uutta muovia, ja sen voi kierrättää tavalliseen tapaan pullonpalautuksessa. 100 % kierrätysmateriaalista valmistetun pullon hiilijalanjälki on arviolta jopa puolet pienempi kuin uudesta muovista valmistetun. Kierrätysmateriaalin käyttöönoton ansiosta vältetään jopa noin 165 tonnia uutta muovia vuonna 2020.

Uusiutuvaa energiaa ja hiilijalanjälki hyvitetty

Villi-tuotteet pakkaa keskipohjalainen perheyritys Finn Spring, joka haluaa vastuullisen juomaperheen avulla rakentaa kestävämpää juomateollisuutta. Yrityksen toiminnassa ympäristönäkökohtien huomiointi on keskeisessä roolissa. Villi-juomat valmistetaan uusiutuvaa energiaa käyttäen, ja tuotannossa syntyvä hiilijalanjälki hyvitetään.

Finn Spring on sitoutunut käyttämään toiminnassaan 100 % uusiutuvaa energiaa. Yrityksen ostama energia on Suomen luonnonsuojeluliiton hyväksymää, kotimaisella tuulivoimalla tuotettua EKOenergiaa. Juomatehtailla tuotetaan lisäksi aurinkoenergiaa omilla aurinkopaneeleilla.

Villi-tuotteiden valmistuksessa syntyvä hiilijalanjälki pyritään pitämään mahdollisimman pienenä, ja edelleen pienentämään sitä koko ajan. Tuotteiden raaka-aineista, valmistuksesta ja logistiikasta syntyvät hiilidioksidipäästöt lasketaan yhteen ja hyvitetään täysimääräisesti. Hyvitys tapahtuu investoimalla kansainvälisiin, Gold Standard -sertifioituihin päästöttömiin energiahankkeisiin. Tällä hetkellä lahjoitetaan vedenpuhdistimia Keniaan ja puhtaampia keittimiä Ugandaan.

Lähdeveden raikkautta ja luonnon makuja

Villivesien tärkein raaka-aine on Multilan luonnonlähteestä Keski-Pohjanmaalta nouseva lähdevesi, joka virtaa jääkauden muovaamien harjujen alla useiden maakerrosten läpi. Lähdevesi suodattuu hienojakoisen ja humuksettoman hiekan läpi, ja tuloksena on puhdas luonnontuote, jota ei tarvitse jatkokäsitellä millään tavalla. Lähteessä vesi uusiutuu jatkuvasti, eikä vedenotto vaikuta sen normaaliin toimintaan.

Villi-tuoteperhe muodostuu lähdevesistä, vichyistä ja mehukivennäisvesistä. Juomat saavat makunsa ja värinsä luonnollisista ainesosista, ja ne ovat säilöntäaineettomia.

Tutustu Villi-juomiin tästä

Lue myös:

    Uusimmat