Mainos

Uusi villitys leviää brittikouluissa – vaarallinen leikki aiheuttanut jopa luunmurtumia

Uusi leikkikenttien villitys on aiheuttanut lapsille ja nuorille vakavia vammoja ympäri Englantia. Oppilaita on päätynyt jopa sairaalahoitoon. 

Englantilaiskoulussa on viime viikkoina huolestuttu toden teolla nuorten oppilaiden uudesta villityksestä, joka on aiheuttanut tiettävästi jopa luunmurtumia.

Tässä vaarallisessa leikissä kouluasuihin kuuluva kravatti riisutaan ja sidotaan toisen oppilaan eli ”uhrin” nilkkoihin. Tämän jälkeen sidottu oppilas kaadetaan maahan niin, että hän kaatuu rähmälleen maahan. 

Lapsi pelkää palata takaisin kouluun

Yksi vakavia vammoja kyseisestä leikistä saanut on Rebecca Smithin 13-vuotias tytär Ellanneh. Eräänä päivänä äiti sai koulusta puhelun, jossa tytön kerrottiin loukanneen itsensä. Äiti ei pitänyt kiirettä koululle menon kanssa, sillä puhelun aikana hänelle ei selvinnyt, että tyttö oli murtanut kätensä. Kun äiti vihdoin saapui koululle, totuus iski päin näköä. 

Smith kiidätti tytön sairaalaan, jossa hänet leikattiin heti seuraavana päivänä. Tyttö on tällä hetkellä kotona toipumassa leikkauksesta ja painajaisia aiheuttaneesta kokemuksesta. 

– Ellanneh on jopa sanonut, ettei halua palata kouluun, sillä hän pelkää sen tapahtuvan uudelleen, äiti kertoo.

Smith kertoo olleensa säännöllisesti yhteydessä tytön kouluun selvittääkseen, mistä tapahtuneessa oikein oli kyse. Rehtori oli kertonut aluksi äidille, ettei tiennyt, mistä leikissä oli kyse, mutta paljasti myöhemmin samaa jatkuneen jo noin viikon ajan.

Antamassaan lausunnossa tytön koulu kertoo, ettei kyseistä leikkiä suvaita heidän koulussaan. He eivät kuitenkaan kerro, millaisia rangaistuksia tähän vaaralliseen leikkiin ryhtyneille on luvassa.

Useiden brittilehtien mukaan tämä tapaus ei ole ainutlaatuinen, vaan samanlaiseen leikkiin on törmätty useissa kouluissa ympäri maata. 

Kiusaavatko pienetkin lapset? Huomenta Suomessa selvitettiin vastausta kysymykseen.

12:00

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.