Mainos

Uusi uhka Isisin vastaisessa taistelussa – kaksi kuoli ansoitetun lennokin räjähdyksessä

Terroristijärjestö Isis on alkanut käyttää räjähtein varusteltuja lennokkeja aseina, kertoo yhdysvaltalainen The New York Times -lehti. Kaksi kurditaistelijaa kuoli purkaessaan äärijärjestön tiedustelualukseksi epäiltyä lennokkia Pohjois-Irakissa toissa viikolla. 

Isisiä vastaan Pohjois-Irakissa taistelevat kurdijoukot ampuivat toissaviikolla pienoismallilentokoneen kokoisen lennokin alas ja ottivat sen tutkittavaksi. Laite kuitenkin räjähti taistelijoiden purkaessa sitä osiin. Räjähdyksessä kuoli kaksi kurditaistelijaa.

The New York Timesin mukaan Isis on yrittänyt käyttää pieniä lennokkeja hyökkäyksissä ainakin kaksi kertaa viimeisen kuukauden aikana. Aiemmin Isis on tehnyt lennokeilla lähinnä vain tiedustelulentoja. 

Nyt kyseessä on mahdollisesti ensimmäinen kerta, kun järjestö on käyttänyt lennokkia myös aseena. Irakissa toimivia yhdysvaltalaisjoukkoja on kehotettu suhtautumaan kaikkiin lentäviin laitteisiin mahdollisina pommeina.

Toisin kuin esimerkiksi Yhdysvaltain sotajoukkojen käyttämät miehittämättömät taistelulennokit, Isisin käyttämät laitteet ovat pienempiä ja yksinkertaisempia, kaupallisesti saatavilla olevia malleja.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.