Mainos

Seuraa lapsesi kasvukäyrää netissä – vertaa muihin

Teknologian tutkimuskeskus (VTT) on kehittänyt helppokäyttöisen internet-työkalun, joka tarjoaa vanhemmille tietoa oman lapsen kasvusta ja kasvun mahdollisista poikkeamista.

Vanhemmat voivat Kasvuseulan avulla seurata aiempaa tarkemmin lastensa kasvua. Tiedot lapsen painon ja pituuden kehityksestä syötetään lapsen omalle tilille Kasvuseulaan, joka analysoi tietoja ja ilmaisee, milloin lapsen kasvukehitys edellyttää asiantuntijan arviota ja siihen perustuvia jatkotoimenpiteitä.

Kasvuseulan käyttö on maksutonta, mutta analyysin saaminen lapsen kasvutiedoista vaatii kirjautumista palveluun.

Kasvuseulan analyysit perustuvat uusimpiin kasvukäyriin, jotka on laadittu yli 70 000 suomalaislasta kattavasta aineistosta vuosina 2010 - 2011.

Uudet, THL:n suosittelemat kasvukäyrät vastaavat aiempia käyriä paremmin nykyisten suomalaisten lasten kasvua.

- Kasvuseula tuo lasten uusimmat kasvukäyrät tavallisten kansalaisten ulottuville ja parantaa näin vanhempien mahdollisuuksia huolehtia lastensa terveydestä. Työkalun avulla lapsen kasvun poikkeamat voidaan löytää mahdollisimman varhaisessa vaiheessa. Valmiita diagnooseja Kasvuseula ei kuitenkaan tarjoa, vaan sen tarkoitus on ohjata poikkeavalla tavalla kasvavat lapset jatkotutkimuksiin, kertoo VTT:n asiakaspäällikkö Kari Kohtamäki.

Kasvuseula-työkalu perustuu Itä-Suomen yliopiston kasvututkimusryhmän uudistamiin suomalaisiin kasvukäyriin ja tutkimuksen tausta-aineistoon. Kasvuseula on kaikille avoin palvelu.

 Kokeile kasvuseula.fi-palvelua täällä.

VTT:n nimi korjattu Teknologian tutkimuskeskukseksi jutun alussa 9.1. klo 12.46.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.