Mainos

THL aloittaa jättimäisen terveystutkimuksen – 10 000 suomalaista mukana

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos aikoo tutkia miten suomalaiset voivat. FinTerveys 2017 -tutkimus alkaa tutkimukseen valitun 10 000 yli 18-vuotiaan suomalaisen kanssa huomenna.

Terveyden lisäksi tutkimuksessa selvitetään suomalaisten hyvinvointia. Tutkimus tehdään kyselylomakkeilla ja terveystarkastuksilla. Lisäksi osa kutsuituista on valittu myös ravintohaastatteluun tai liikunta- ja uintimittauksiin. Tutkimusryhmät kiertävät 50 paikkakunnalla eri puolilla Suomea tammi-toukokuun aikana.

– Tutkimuksessa on ainutlaatuista, että jokainen tutkittava saa myös oman henkilökohtaisen terveysprofiilinsa eli tiedon, kuinka omat tulokset suhteutuvat muiden samaa ikäryhmää ja sukupuolta edustavien tuloksiin, kertoo FinTerveys-tutkimuksen koordinaattori Katja Borodulin tiedotteessa.

Väestötutkimusten pohjalta on aikaisemmin tehty esimerkiksi ravitsemussuosituksia ja lääkärien hoito-ohjeita. THL kuvailee nyt FinTerveys-tutkimukseen valittuja pienoisotannaksi Suomessa asuvasta väestöstä. Isoa väestötutkimusta pystytään THL:n mukaan jatkossa hyödyntämään muun muassa hyvinvointipolitiikassa.

FinTerveys-tutkimuksen tavoitteena onkin saada ajantasaista tietoa väestön terveydestä ja toimintakyvystä.

Tutkimuksen päätuloksista tiedotetaan laajalti vuoden 2017 lopussa.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.