Uusi Toyota Corolla alkaen alle 23 000 euroa – tähtäimessä myyntitilastojen kärkipaikka

Uusi Corolla tulee Suomeen kevään aikana laajemmalla mallistolla kuin koskaan ennen. Tämän myötä myös tavoitteet ovat korkealla.

Toyota Corolla on maailman myydyin automalli. Globaalisti vuodesta 1966 lähtien myynnissä ollutta mallia on kaikkiaan valmistettu yli 45 miljoonaa kappaletta. Euroopassa valmistaja vaihtoi keskikokoluokan hatchbackin ja farmarin nimen reiluksi 10 vuodeksi Aurikseen, mutta on tullut aika palata juurille.

Uusi Corolla rakentuu monen muun uuden Toyotan tapaan valmistajan modulaariselle ja globaalissa käytössä olevalle TNGA-arkitehtuurille. Mallisto rakentuu kolmen korimallin ja kolmen moottorivaihtoehdon ympärille. Perinteisen sedanin lisäksi Corolla on tarjolla jatkossa myös hatchbackina sekä Touring Sports -nimellä kulkevana farmarina.

Malliston edullisin moottorivaihtoehto on 1,2-litrainen 85 kW tarjoava (116 hv) ahdettu bensamoottori, jonka parina nähdään vakiona manuaalivaihteisto ja tarjolla on myös portaaton automaatti. Viisiovisen Corolla 1.2 T -version (CO2 141 g/km) hinnat alkavat 22 994 eurosta. Corolla pellin alle on tarjolla kaksi eri hybridivaihtoehtoa. Edullisempi 1,8-litraisella vapaasti hengittävällä polttomoottorilla varustettu versio tarjoaa kokonaistehoa 90 kW (122 hv) (CO2 101 g/km) ja sen hinnat alkavat 26 476 eurosta. Malliston huipulta löytyy 2,0-litraisella benskoneella varustettu hybridivoimalinja, joka tarjoaa 132 kW kokonaistehon (180 hv) (110 g/km), ja tämän mallin hinnat alkavat 30 466 eurosta. Farmarimalliin kohdalla hintaa tulee noin 1 000 euroa lisää viisioviseen verrattuna. Sedanin keulalle puolestaan on tarjolla ainoastaan pienempi hybridivaihtoehto ja sen hinnat alkavat 26 994 eurosta, eli eroa hatchbackiin on noin 500 euroa.

Varustetasoja on kaikkien korimallien yhteydessä tarjolla neljä; Life, Active, Style ja Premium. Isomman hybridin kohdalla varustelu alkaa Active-tasolta. Jo Life-tasolla vakiovarusteluun kuuluvat muun muassa ilmastointi, aktiivinen vakionopeudensäädin ja LED-ajovalot hatchbackin sekä farmarin yhteydessä. Suosituimmaksi varusteversioksi maahantuoja odottaa kaikkien korimallien yhteydessä noin hieman yli 1 000 euroa kalliimpaa Activea, joka tuo mukanaan esimerkiksi automaatti-ilmastoinnin, lämmitettävän ohjauspyörän, 7-tuumaisen muokattavan näytön mittaristoon, 8-tuumaisen multimediakeskuksen kojelautaan sekä peruustuskameran. Tämän yläpuolella ovat vielä tyyliä korostava Style (+ n. 3 000 €) ja ylellinen kaiken mahdollisen sisältävä Premium (+ n. 5 000 €). Varustetasojen lisäksi tarjolla on varustepaketteja.

Uutta Corollaa odotetaan Suomeen mielenkiinnolla ja myös maahantuojan odotukset ovat korkealla kattavan malliston myötä.

– Suomessa Corolla on ollut kautta aikain ehdottomasti tunnetuin Toyotan malleista. Uuden sukupolven Corolla-mallisto tulee mullistamaan käsitykset, ei ainoastaan Corollasta, vaan C-segmentin autoista yleisesti. Samalla uskomme, että se tulee siivittämään Corollan kilpailemaan Suomen myydyimmän automallin tittelistä, toteaa Toyota Auto Finland Oy:n toimitusjohtaja Kari Skogster.

Uudet Toyota Corollat saapuvat Suomeen maalis-huhtikuun vaihteessa.

Kuvat: Mikko Autio

Seuraa Teknavia myös sosiaalisessa mediassa!
Löydät meidät Facebookista, Instagramista, Twitteristä ja YouTubesta.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja