Mainos

Uusi todiste Ulvila-jutussa: Lapsi kertoo huppumiehestä

Vaasan hovioikeus kuunteli tänään perheen vanhimman lapsen kuulusteluvideoita Ulvilan murhaoikeudenkäynnissä. Puolustuksen uutena todisteena olivat tyttären kuulusteluvideot, jotka on kuvattu 7. joulukuuta 2006 sekä 10. tammikuuta 2007.

Viikko murhan jälkeen kuvatulla videolla lapsi kertoo käyneensä makuuhuoneen ovella kolmasti. Kyseessä on toinen lapselle tehty kuulustelu.

Surmaa edeltävänä iltana nukkumaan oli menty jo yhdeksältä. Jukka Lahti oli tullut kotiin vasta sen jälkeen työmatkalta, Anneli Auer oli ollut lasten kanssa kotona.

Ikkuna paukkui

Tyttö kertoo heränneensä ikkunan paukkeeseen. Hän oli käynyt äidin ja isän makuuhuoneena käytetyn takkahuoneen ovella. 9-vuotias lapsi kertoo nähneensä valtavasti lasinsirpaleita. Isä ja äiti olivat tuolloin seisseet sängyn vieressä.

Tyttö oli käynyt katsomassa takkahuoneen ovella pian toisen kerran. Silloin isä oli maannut huoneen lattialla verissään. Ketään muuta ei näkynyt.

Kolmannella kerralla isä oli maannut edelleen lattialla. Tuntematon, mustaan huppariin sonnustautunut mies oli mennyt ikkunasta ulos. Tyttö kertoo nähneensä miehen ainoastaan takaapäin.

Äiti kysyi valoista

- Äiti sanoi myöhemmin, että se oli huutanut meille, että juoskaa ulos, täällä on joku tappaja, mut mä en muista sitä.

Tytön mukaan isä oli huutanut äitiä jossain vaiheessa yötä tämän lempinimellä, joka on Annu. Tyttö kertoo erottaneensa nimen selvästi. Huudot olivat hätäisiä.

Lapsi kertoo keskustelleensa äitinsä kanssa surmayön yksityiskohdista. Äiti oli ollut kiinnostunut muun muassa siitä, kuka oli laittanut valot päälle olohuoneeseen.

Hovioikeuden istunnot Vaasassa päättyvät tämän päivän jälkeen. Istunnot jatkuvat Porissa jälleen ensi viikolla.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.