Mainos

Uusi Suomi: Hoitajalla 74 pätkäsopimusta 6 vuodessa – oikeus katsoi laittomaksi

Kaupunki palkkasi lähihoitajan töihin 74:llä eri määräaikaisella työsopimuksella kuuden vuoden aikana.  Pätkäsopimusten yhteenlaskettu kesto oli noin 5,5 vuotta, joten oikeus katsoi kaupungin ketjuttaneen määräaikaisia sopimuksia ilman lainmukaista perustetta. Päätöksestä kertoo Uusi Suomi uutispalvelu Edilexiin viitaten. 

Kantajan työsuhde päättyi, kun kaupunki ei enää tehnyt hänen kanssaan uutta työsopimusta kuuden vuoden jälkeen. Hovioikeudessa käsiteltiin työsuhteen päättämisen perusteita sekä puolen vuoden palkkaa vastaavaa korvausta, jonka käräjäoikeus oli määrännyt kaupungin maksamaan hoitajalle.

Hovioikeus katsoi käräjäoikeuden tavoin, että kyseisen lähihoitajan työn tarvetta oli ollut perusteltua pitää pysyvänä ja työsopimusta näin ollen toistaiseksi voimassa olevana –  kuten hoitaja itse katsoi kanteessaan.

Kaupunki oli perustellut työsuhteen päättämistä sillä, että lähihoitaja oli toiminut sijaisena sairaanhoitohenkilökunnan tehtävissä niin sanotusti epäpätevänä työntekijänä, ja pätevän henkilöstön saatavuus oli parantunut. Oikeuden mukaan tämä ei kuitenkaan osoittanut, että kantajan tai muiden samassa asemassa olleiden lähihoitajien tekemän työn tarve olisi sinällään vähentynyt.

Hovioikeus piti voimassa käräjäoikeuden tuomion ja käräjäoikeuden määräämän korvaussumman. Kantajan oikeudenkäyntikuluista saamaa korvausta alennettiin, mutta tälle myönnettiin korvausta hovioikeuden käsittelyn kuluista.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.