Uusi sääntö toi jättihyödyn tamperelaisseuroille – murskavoitot plakkariin

SM-liigan ja CHL:n hallitseva mestari Tampereen Tappara murskasi Belfast Giantsin lauantaina maalein 6–0. Myöhemmin samana iltana Tampereen Ilves pääsi kurittamaan italialaista Bolzanoa toden teolla CHL:n uusien sääntöjen noustessa isoon rooliin.

Tappara tarjosi kotiavauksessaan komean näytöksen noin 4 000 silmäparin yleisölle. Etenkin kanadalaishyökkääjä Carter Camper oli pelipäällä takoessaan nimiinsä tehot 1+3. Myös Nicholas Baptiste loisti Nokia-areenassa tehoin 1+1.

Samalla ottelussa saatiin käytännön oppia CHL:n uusista jäähysäännöistä.

Nykyään kahden minuutin jäähy ei pääty siihen, kun vajaalla pelannut joukkue päästää maalin. Sen sijaan jäähy umpeutuu, jos tekee alivoimalla maalin.

Näin kävi Tappara-ottelun avauserässä, kun Petteri Puhakka vei kotijoukkueen alivoimalla 1–0-johtoon. Baptiste vapautettiin aitiosta 16 sekuntia ennen jäähyn loppua, tasaten kentät ja hyödyttäen Tapparaa.

Entistä suuremmin hyödyn sääntömuutoksesta otti kuitenkin Ilves, kun se pelasi lauantai-iltana vieraissa Bolzanoa vastaan.

Italialaispelaajat olivat toisessa erässä hätää kärsimässä, kun rangaistut pelaajat eivät päässeet jäähyboksista pois, vaikka omissa soi useampaan kertaan.

Ilves maalasi ylivoimalla peräti neljä kertaa, osuen kahdesti 5v3-tilanteessa. Ottelu päättyi lopulta peräti 7–1 Ilveksen hyväksi.

Lahden Pelicans johtaa samaan aikaan ranskalaista Rouenia 7–2 vieraissa kahden erän jälkeen.