Uusi Nokia 6 pian myyntiin myös Euroopassa – sisältää kaksi tärkeää parannusta

Jo vuodenvaihteen jälkeen Kiinassa julkistettu uusi toisen sukupolven Nokia 6 saapuu kansainvälisille markkinoille huhtikuun aikana, kerrottiin tänään Barcelonassa Nokia-puhelinten julkistustilaisuudessa.

Uudessa Nokia 6:ssa on edelleen 5,5 tuuman näyttö 16:9-kuvasuhteella, mutta sormenjälkilukija on siirtynyt taakse ja navigaatiopainikkeet näytön osaksi. Näin pienentyneet reunukset näytön ylä- ja alapuolella tekevät uudesta Nokia 6:sta hieman alkuperäistä pienikokoisemman (mitat 148,8 x 75,8 x 8,15 vs. 154 x 75,8 x 7,9 millimetriä).

Tärkein uudistus Nokia 6:n toisessa sukupolvessa on kuitenkin järjestelmäpiiri, joka vaihtuu alkuperäisen Nokia 6:n heikkoutena pidetystä Snapdragon 430:sta selvästi tehokkaampaan ja virtapihimpään Snapdragon 630:een. Uuden Nokia 6:n peruslaskennan suorituskyvyn pitäisi olla jopa 80 prosenttia ja graafisen suorituskyvyn 60 prosenttia aiempaa parempi. Sekä Snapdragon 430:ssä että Snapdragon 630:ssä käytössä ovat ARMin Cortex-A53-suoritinytimet, mutta kellotaajuudet ovat Snapdragon 630:ssa huomattavasti korkeammat (4x 2,2 GHz + 4x 1,8 GHz vs. 8x 1,4 GHz). Snapdragon 630 valmistetaan 14 nanometrin tuotantoprosessilla, mikä vähentää selvästi sen virrankulutusta ja lämmöntuottoa 28 nanometrillä valmistettuun Snapdragon 430:een verrattuna.

Toinen tärkeä ja kaivattu tekninen uudistus on tuki nopealle pikalataukselle liitännän vaihduttua USB-C:hen. Uuden Nokia 6:n akku täyttyy 30 minuutissa tyhjästä 50 prosentin varaukseen. Akun kapasiteetti on ennallaan 3 000 milliampeeritunnissa.

Lisäksi takakamera on uudessakin Nokia 6:ssa tarkkuudeltaan 16 megapikseliä ja etukamera 8 megapikseliä. Myös aukkojen koot ovat ennallaan, sekä takana että edessä f/2,0. Uutena ominaisuutena uusi Nokia 6 tukee Nokia 8:ssa ensi kertaa esiteltyä taka- ja etukameran yhdistävää Dual-Sight-kuvaustilaa, jolla voi kuvata bothie-kuvia ja videoita. Lisäksi mukana on myös Nokia 8:sta tuttu OZO Audio -tilaäänitallennus.

Uudenkin Nokia 6:n runko valmistetaan edelleen alumiinista, mutta viimeistelyyn on tuotu uutuutena kuparikultaiset timanttileikkaukset. Värivaihtoehtoja ovat musta, sininen ja valkoinen.

Uusi Nokia 6 tulee markkinoille kahtena versiona, 3 gigatavun RAM- ja 32 gigatavun tallennusmuistilla ja 4 gigatavun RAM- ja 64 gigatavun tallennusmuistilla. Hinta on alkaen keskimäärin 279 euroa. Nokia 6 on tulossa kansainväliseen myyntiin vasta toukokuussa.

Lue myös:

    Uusimmat