Mainos

Uusi lakialoite perussuomalaisilta: Kielletään kerjäys sakkorangaistuksen uhalla

Kolme perussuomalaisten kansanedustajaa kerää nimiä lakialoitteeseen kerjäämisen kieltämiseksi.

Kansanedustajat Rami Lehto, Olli Immonen ja Jari Ronkainen alkoivat tänään kerätä allekirjoituksia kansanedustajilta. 

Nimienkeruu jatkuu aina eduskunnan kesän istuntotauon alkuun saakka, jonka jälkeen lakialoite jätetään eduskunnan keskuskansliaan.

Aloitteella pyritään muuttamaan järjestyslakia siten, että kerjäämisestä voidaan tuomita sakkorangaistukseen.

"Osa järjestäytynyttä rikollisuutta"

Kieltoa perussuomalaiskolmikko perustelee sillä, että heidän mukaansa kerjääminen on organisoitua toimintaa, johon sisältyy ihmiskauppaa, lasten hyväksikäyttöä, prostituutiota ja muita järjestäytyneen rikollisuuden piirteitä.

Kerjääminen on myös heidän mukaansa muuttunut aiempaa aggressiivisemmaksi, joka vaikuttaa negatiivisesti kaupunkien viihtyisyyteen ja turvallisuuteen.

– Kerjääminen ei kuulu turvalliseen ja vakaaseen hyvinvointiyhteiskuntaan ja siksi kerjäämiseen on puututtava. Lisäksi on ymmärrettävä, ettei Romanian ja Bulgarian kerjäläisten kerjäämällä hankkimat rahat mene heille itselleen, vaan valtaosin kerjäämisbisnestä pyörittäville järjestäytyneille rikollisliigoille, kansanedustaja Rami Lehto toteaa tiedotteessa.

"Suomi houkutteleva rikollisille"

Kansanedustajakolmikon mukaan kerjäämisen mahdollistava lainsäädäntö uhkaa lisätä entisestään Suomen houkuttelevuutta järjestäytyneen rikollisuuden silmissä muiden maiden kiristäessä linjaansa.

– Myös muualla Euroopassa kielteisyys kerjäämistä kohtaan on lisääntynyt, ja toimia on tiukennettu. Esimerkiksi Ruotsissa ulkomailta tulleita kerjäläisiä on jopa karkotettu takaisin lähtömaihinsa. Karkottaminen olisi mahdollista myös Suomessa, mikäli ulkomailta tullut henkilö syyllistyisi jatkuvasti lain rikkomiseen, kansanedustaja Jari Ronkainen toteaa.


Juttua päivitetty 18.17: Otsikkoa muokattu seikkaperäisemmäksi, juttua täydennetty kommenteilla. 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.