Uusi formulasarja Suomeen: kalustona kansainväliset mitat täyttävät F4-autot

Suomessa käynnistyy kesäkuussa uusi kansallinen formula-sarja, Formula Academy Finland. F4-luokan autoilla ajettavan sarjan tavoite on avata nuorille kuljettajille uusi tie kohti rata-autoilun kuninkuusluokkaa, formula ykköstä.

Jutun pääkuvan videolla Marko Koiranen kertoo huolestaan suomalaisen kuskituotannon tyrehtymisestä. Alla sarjassa ajavat Milja Kukkonen ja Markus Laitala kertovat tavoitteistaan kilpa-ajajina.

Formula Academy Finland nimeä kantavan uuden formulasarjan autot olivat viikonloppuna näytillä Helsingin messukeskuksessa. Sarjan promoottorina toimivan pitkän linjan autourheiluvaikuttajan Marko Koirasen mukaan uudelle tulokkaalle on ollut Suomessa tilausta.

– Meiltä on puuttunut kansainväliset mitat täyttävä sarja. Ja nyt tuotiin tämä uusi sarja, ja kalustona toimii kuitenkin kansainväliset mitat täyttävä auto, Koiranen kertoo MTV Sportille.

Kustannuspuoli on yksi uuden sarjan isoista valteista. Koska Suomesta on puuttunut tämän luokan sarja, on moni kuski hypännyt kartingista suoraan Euroopan radoille, ja silloin puhutaan astetta isommista rahoista.

– Nyt puhutaan kymmenistätuhansista euroista. Kun lähdetään Eurooppaan, pannaan yksi nolla lisää perään. Se on minun mielestä aika ratkaisevaa, Koiranen sanoo.


Lue myös:

    Uusimmat