Uusi Audi A4 tulee taas – tältä se näyttää tällä kertaa

Uusi Audi A6 Avant – farkkujen terävä keihäänkärki 1:07
Tältä näyttää Audin A6-lippulaivafarkku. Kuvia uudesta A4:stä löydät alta.

Audi on esitellyt maltillisesti ehostetun A4-perheen, johon kuuluvat sedan- ja farmarimallien lisäksi maastomeikattu allroad quattro -farkku sekä suorituskykyisemmät S4 Sedan ja S4 Avant.

Kuten uudesta A4:stä otetut salakuvat antoivat jo aiemmin ymmärtää, ei suosikkimallin ulkoiset muutokset ole erityisen merkittäviä. Itse asiassa harjaantumaton silmä ei välttämättä osaa tehdä eroa edellisen sukupolven ja tällä viikolla julkistetun facelift-mallin välillä.

Uusi A4 on joka tapauksessa ottanut vaikutteita viime vuonna esitellystä A6:sta. Keulagrilli on edeltäjäänsä leveämpi, ja se istuu aiempaa matalammalla. Kylkilinjoihin on tullut isovelimallista tuttuja pokkauksia. Uutta ja terävämpää ilmettä on myös etu- ja takavaloissa.

Suurin muutos sisällä on päivitetty MMI-järjestelmä, jota käytetään nyt jopa 10-tuumaiselta kosketusnäytöltä. Audin mukaan uusi MMI-versio on tuonut mukanaan muun muassa käyttäjäystävällisemmän navigoinnin. Kalliimmista malleista tuttua kahden kosketusnäytön ympärille rakentuvaa ohjaamoa ei A4:ssä ainakaan vielä nähdä, vaan sisäpuoli noudattelee samaa linjaa vuonna 2015 esitellyn mallin kanssa.

Autossa nähdään tuttuun tapaan monipuolinen valikoima bensa- ja dieselmoottoreita. Hinnat alkaen -mallin keulilta löytyy 147-hevosvoimainen bensaturbo, mutta tarjolla on myös 241-heppainen bensa sekä 187- ja 227-hevosvoimaiset TDI-turbodieselit.

Tehokkaammissa S4-malleissa nähdään kolmelitraisia V6-dieseleitä 342-hevosvoimaisina.

Lähde: Audi

Lue myös:

    Uusimmat