Uuni puhtaaksi joulua varten – näin peset oikein

Joulutunnelma valtaa kodin viimeistään siinä vaiheessa, kun kinkku paistuu puhtaassa uunissa. Uuninpesu voi vaatia hieman aikaa, mutta lopputulos on vaivan väärti.

Aloita uunin pesu pyyhkimällä pohja ja seinät kostealla sienipyyhkeellä tai mikrokuituliinalla. Rasvalika lähtee miedolla käsiastianpesuliuoksella. Voit kokeilla myös mäntysuolaliuosta tai ruokasoodasta (2 rkl), suolasta (2 rkl) ja kuumasta vedestä (2 rkl) tehtyä tahnaa.

Jos uunissa on paljon pinttynyttä likaa, käytä uuninpuhdistusainetta ja liotusta. Muista huuhdella pinnat hyvin uuninpuhdistusaineen jäljiltä ja noudattaa tarkasti pesuaineen käyttöohjeita. Käytä myös suojakäsineitä ja suojaa lattia esimerkiksi sanomalehdellä, ettei uuninpuhdistusaine pääse valumaan lattialle.

Uunipellit saat puhtaaksi liottamalla, astianpesuaineella, ruokasoodalla tai erikoispuhdistusaineilla. Karhunkieltä ei kannata käyttää, sillä se voi aiheuttaa jatkossa ruoan palamisen peltiin.

Pinttynyt uuni on yleensä ikävä puhdistaa, koska lika palaa tiukasti kiinni. Jos jotain kiehuu yli tai kinkku rasvaa uunin, kannattaa uuni puhdistaa mahdollisimman pian sen jäähdyttyä. 

Lähde: martat.fi

Lue myös:

    Uusimmat