Mainos

Uudistus nosti työintoa – yhä useampi eläkeikäinen jatkaa työelämässä

2:04

Yli 65-vuotiaiden eläkeläisten työnteko on noin kaksinkertaistunut kymmenessä vuodessa. Nyt jo joka seitsemäs 65-69-vuotias käy töissä.

Yli 65-vuotiaiden työllisyysaste on noin kaksinkertaistunut kymmenessä vuodessa, erityisen paljon on noussut 65-69-vuotiaiden työnteko.

Kun ikähaitari ulotetaan 74-vuoteen asti, nähdään, että työllisten osuus on noussut jo yhteentoista prosenttiin vuosituhannen alun muutamasta prosentista.

Suurin syy työintoon on reilun kymmenen vuoden takainen eläkeuudistus, joka kannusti työntekoon eläkeiän täyttymisen jälkeen.

– Se on kieltämättä kova luku, ja siihen on varmasti vaikuttanut osaltaan vuoden 2005 eläkeuudistus. Neljän ja puolen prosentin kannustekarttuma, joka tällöin tuli voimaan 63 vuoden täyttämisen jälkeen, jos jatkoi työssä ilman eläkettä, niin kyllä se varmasti osaltaan siihen on vaikuttanut, arvelee Eläketurvakeskuksen kehityspäällikkö Jari Kannisto sanoo.

Kannuksen Kahvibaari on ollut jo yli viisikymmentä vuotta Anneli Vihannan työpaikka – Anneli, 72, aloitti työt samaisessa kuppilassa yhdeksäntoistavuotiaana. Lue Annelin tarina täältä.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.