Uudistuneen Ford Galaxyn neliveto varmistaa perheen perille pääsyn

Ford tarjoaa ensimmäistä kertaa nelivetoa täysin uudistuneeseen tila-auto Galaxyyn. Uusi nelivetojärjestelmä mukautuu nopeasti ajo-olosuhteisiin ja pystyy jakamaan 100 prosenttia voimasta joko etu- tai taka-akselille.

Vastaavanlainen neliveto löytyy myös katumaasturi Kugasta, uudesta Mondeosta ja S-Maxista, sekä myöhemmin tänä vuonna esiteltävästä Edge-katumaasturista.

Sähköisesti ohjattu järjestelmä tarkkailee renkaiden pitoa 16 millisekunnin välein ja pystyy reagoimaan pinnan muutoksiin hyvin nopeasti. Tällä saavutetaan iso etu muun muassa erittäin liukkaissa olosuhteissa, joissa esimerkiksi vain toinen akseli tai yksittäin rengas on pitävällä alustalla.
Kovemmissa nopeuksissa neliveto parantaa ajotuntumaa. Esimerkiksi kaarroksissa voimaa ohjataan enemmän taka-akselille, jotta vältyttäisiin aliohjaamiselta eli auton puskemiselta kohti ulkokaarretta. Nelivedon myötä Galaxyn suurin sallittu vetomassa on kasvanut 2000 kiloon ja tekee siitä vaihtoehdon säännöllisesti isompia kärryjä vetäville.

Galaxyn moottorivaihtoehtoina on neljä dieseliä (120-210 hv) ja kaksi bensiinimoottoria (160-240 hv). Nelivetojärjestelmä on saatavilla kahteen keskimmäiseen dieseliin, joista 150-hevosvoimaisen parina toimii 6-portainen manuaali ja 180 hevosvoimaisen kanssa 6-portainen PowerShift-automaattivaihteisto. Muut moottorivaihtoehdot ovat etuvetoisia.

Uusi Galaxy on edeltäjäänsä tilavampi. Istuinratkaisuja on kehitelty helppokäyttöisemmäksi ja kolmannen penkkirivin penkit ovat nyt nostettavissa napin painalluksella. Takaosan matkustusmukavuuteen on kiinnitetty huomiota ja kyyti on nyt tasaisempaa ja hiljaisempaa. Tarjolla on myös uusia varusteita kuten älykäs liikennemerkkien perusteella toimiva nopeudenrajoitin, törmäyksenestoavustin sekä LED-ajovalot.

Uudet Galaxyt ovat nyt tilattavissa ja niiden hinnat alkavat 42 204 eurosta.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja