Mainos

Nokia 8:n kamerasovelluksen toiminnalle vahvistus - luvassa mielenkiintoisia mahdollisuuksia

Vuodot tulevasta, 16. elokuuta Lontoossa järjestettävässä tilaisuudessa lähes varmasti julkistettavasta, Nokia 8 -huippupuhelimesta jatkuvat.

Tällä kertaa kiinalaisen Baidun yhteisöpalvelussa julkaistujen kuvien myötä huomio kiinnittyy jälleen Nokia 8:n kamerasovellukseen, jossa on otettu hyöty irti puhelimen sisältämästä kaksoiskamerasta. Nokia 8:n kaksoiskamerassa pitäisi yhdistyä 13 megapikselin väri- ja monokromikameran. Yhdistelmällä tavoitellaan tyypillisesti parempaa kuvanlaatua erityisesti hämärässä. Nokia 8 aloittaa myös HMD Globalin yhteistyön saksalaisen optiikkavalmistajan ZEISSin kanssa.

Aiemmista uusista Nokia-älypuhelimista tuttu kamerasovellus saa Nokia 8:n myötä uusia toimintoja. Kaksoiskameroista voi valita käyttöön normaalisti molemmat, jolloin niiden tallentama informaatio yhdistetään yhdeksi kuvaksi, tai vain jomman kumman. Mielenkiintoisesti mahdollista näyttäisi siis olevan käyttää myös vain värikameraa, kun yleensä väri- ja monokromikameran yhdistävissä kaksoiskameroissa tarjolla on ollut mahdollisuus vain pelkän mustavalkokameran käyttöön normaalitilan rinnalla.

Kahta kameraa on älypuhelimissa useimmiten hyödynnetty myös kuvauskohteen taustan sumentavan boke-efektin saavuttamiseen, mutta erillisestä kuvaustilasta tälle Nokia 8:ssa ei ole vielä nähty todisteita.

Kivana ekstrana Nokia 8 tulee mahdollistamaan kuvaamisen yhtäaikaisesti kerralla taka- ja etukameralla. Tämä voi olla mukava lisäominaisuus joissakin valituissa tilanteissa.

Aiemman Frandroid-sivuston paljastuksen mukaan Nokia 8:n kamerasovelluksen pitäisi tukea myös live-videolähetystä suoraan YouTubeen tai Facebookiin.

Testiohjelmisto GFXBenchin tietokannan ja aiempien paljastusten mukaan Nokia 8:n takakameran tarkkuus on 13 megapikseliä. Lisäksi GFXBench on kertonut myös etukameran tarkkuudeksi 13 megapikseliä.

Nokia 8:aan odotetut tekniset ominaisuudet

 • 5,27 tuuman näyttö 2560×1440 pikselillä
 • Sormenjälkitunnistin edessä
 • Qualcomm Snapdragon 835 -järjestelmäpiiri
 • Ainakin 4 gigatavua RAM-muistia
 • 64 gigatavua sisäistä tallennusmuistia
 • ZEISS-kaksoiskamera takana: 2x 13 megapikseliä väri + monokromi, kaksois-LED-kuvausvalo, todennäköisesti myös lasertarkennus
 • Etukamera 13 megapikseliä
 • USB-C- ja 3,5 mm -liitännät
 • Quick Charge 3.0 -pikalataustuki (5V / 2.5A, 9V / 2A, 12V / 1.5A)

Nokia 8 on aiemmin nähty Evan Blassin julkaisemissa lehdistövuotokuvissa myös sinisenä sekä hopeisena sekä live-kuvissa kiiltävässä kultakuparivärissä.

Puhelimen hinnaksi pitäisi olla tulossa noin 600 euroa.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.