Mainos

Nokia-huippupuhelimesta varmistuu tietoja vauhdilla - julkistukseen vielä kaksi viikkoa

HMD Globalilta odotetaan 16. elokuuta ensimmäisen Nokia-huippupuhelimen Nokia 8:n julkistusta. Nyt puhelimen teknisistä ominaisuuksista on saatu lisätietoa – ja mukana näyttäisi olevan myös yksi yllätys.

Vaikka GFXBench kertoo puhelimen nimeksi Nokia 9, kyse on kuitenkin todellisuudessa Nokia 8:n tiedoista. Nokia 8:sta puhuttiin ennen parempaa tietoa Nokia 9 -nimellä. Sittemmin Nokia 9:stä ei ole kuultu kovin luotettavia erillisiä huhuja.

GFXBenchin tiedoista varmistuksen saavat 5,3 tuuman näyttö 2560×1440 pikselillä, Qualcommin Snapdragon 835 -järjestelmäpiiri, 4 gigatavun RAM- ja 64 gigatavun tallennusmuisti.

Takakameran tarkkuudeksi kerrotaan 13 megapikseliä (4160×3120 pikseliä). Nokia 8:aan odotetaan kaksoiskameraa, mikä ei käy ilmi GFXBenchistä.

Yllättävin tieto GFXBenchin tiedoissa on 13 megapikselin tarkkuus myös etukameralle. Tähän asti kaikissa uusissa Nokia-älypuhelimissa on 8 megapikselin etukamera.

Nokia 8:sta on nähty jo useita vuotoja ja puhelimesta tiedetäänkin jo lähes kaikki. Puhelin on nähty Evan Blassin julkaisemissa lehdistövuotokuvissa myös sinisenä sekä hopeisena sekä live-kuvissa kiiltävässä kultakuparivärissä.

Puhelimen hinnaksi pitäisi olla tulossa noin 600 euroa.

Takana Nokia 8:ssa on kaksi kameraa, lasertarkennuksen aukko sekä kaksisävyinen LED-kuvausvalo – lopulta ZEISS-logon kera, mitä ei näissä uusimmissa kuvissa prototyypistä mukana ole. Etupuolella Nokia 8:ssa nähdään sormenjälkitunnistimena toimiva kotinäppäin.

Nokia 8:n kaksoiskamerassa pitäisi yhdistyä väri- ja monokromikamera. Yhdistelmällä tavoitellaan tyypillisesti parempaa kuvanlaatua erityisesti hämärässä, minkä lisäksi myös Nokia 8:lla on mahdollista käyttää vain joko väri- tai mustavalkokameraa ja saada näin tavallista näyttävämpiä mustavalkokuvia. Kahta kameraa on älypuhelimissa useimmiten hyödynnetty myös kuvauskohteen taustan sumentavan boke-efektin saavuttamiseen.

Nokia 8 aloittaa HMD Globalin yhteistyön saksalaisen optiikkavalmistajan ZEISSin kanssa.

Nokia 8:aan odotetut tekniset ominaisuudet

 • Android 7.1.1 Nougat -käyttöjärjestelmäversio
 • 5,27 tuuman näyttö 2560×1440 pikselillä
 • Sormenjälkitunnistin edessä
 • Qualcomm Snapdragon 835 -järjestelmäpiiri
 • Ainakin 4 gigatavua RAM-muistia
 • 64 gigatavua sisäistä tallennusmuistia
 • ZEISS-kaksoiskamera takana: 2x 13 megapikseliä väri + monokromi, kaksois-LED-kuvausvalo, todennäköisesti myös lasertarkennus
 • USB-C- ja 3,5 mm -liitännät
 • Quick Charge 3.0 -pikalataustuki (5V / 2.5A, 9V / 2A, 12V / 1.5A)

Nokia 8:n kamerasovelluksen pitäisi tukea myös live-videolähetystä suoraan YouTubeen tai Facebookiin sekä kuvien ottamista samanaikaisesti taka- ja etukameralla. Mainitsemisen arvoinen ohjelmisto-ominaisuus Nokia 8:ssa on myös Always On -näyttötila eli tiettyjen perustietojen, kuten kellonajan, kalenterin ja akun varauksen jatkuva näkyminen näytöllä myös valmiustilassa.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.