Mainos

Ensimmäinen uuden ajan Nokia-huippupuhelin julkistetaan kolmen viikon päästä

Nokia-puhelimia kehittävä ja myyvä HMD Global aikoo julkistaa ensimmäisen uuden Nokia-huippupuhelimen Nokia 8:n 16. elokuuta Lontoossa järjestettävässä tilaisuudessa. Kyse on samalla ensimmäisestä uudesta Nokia-älypuhelimesta ZEISS-optiikalla varustetulla kameralla.

HMD on aloittanut kutsujen lähettämisen julkistustilaisuuteen, kertoo jo muun muassa The Verge.

Nokia 8:sta on nähty jo useita vuotoja ja puhelimesta tiedetäänkin jo lähes kaikki. Puhelin on nähty Evan Blassin julkaisemissa lehdistövuotokuvissa sinisenä sekä hopeisena ja live-vuotokuvissa kiiltävän kuparisena.

Puhelimen hinnaksi pitäisi olla tulossa noin 600 euroa.

Takana Nokia 8:ssa on kaksi kameraa, lasertarkennuksen aukko sekä kaksisävyinen LED-kuvausvalo – ZEISS-logon kera. Etupuolella Nokia 8:ssa nähdään sormenjälkitunnistimena toimiva kotinäppäin.

Nokia 8:n kaksoiskamerassa pitäisi yhdistyä väri- ja monokromikamera. Yhdistelmällä tavoitellaan tyypillisesti parempaa kuvanlaatua erityisesti hämärässä, minkä lisäksi myös Nokia 8:lla on mahdollista käyttää vain joko väri- tai mustavalkokameraa ja saada näin tavallista näyttävämpiä mustavalkokuvia. Kahta kameraa on älypuhelimissa useimmiten hyödynnetty myös kuvauskohteen taustan sumentavan boke-efektin saavuttamiseen.

Nokia 8:aan odotetut tekniset ominaisuudet

 • Android 7.1.1 Nougat -käyttöjärjestelmäversio
 • 5,27 tuuman näyttö 2560×1440 pikselillä
 • Sormenjälkitunnistin edessä
 • Qualcomm Snapdragon 835 -järjestelmäpiiri
 • Ainakin 4 gigatavua RAM-muistia
 • 64 gigatavua sisäistä tallennusmuistia
 • ZEISS-kaksoiskamera takana: 2x 13 megapikseliä väri + monokromi, kaksois-LED-kuvausvalo, todennäköisesti myös lasertarkennus
 • USB-C- ja 3,5 mm -liitännät
 • Quick Charge 3.0 -pikalataustuki (5V / 2.5A, 9V / 2A, 12V / 1.5A)

Nokia 8:n kamerasovelluksen pitäisi tukea myös live-videolähetystä suoraan YouTubeen tai Facebookiin sekä kuvien ottamista samanaikaisesti taka- ja etukameralla. Mainitsemisen arvoinen ohjelmisto-ominaisuus Nokia 8:ssa on myös Always On -näyttötila eli tiettyjen perustietojen, kuten kellonajan, kalenterin ja akun varauksen jatkuva näkyminen näytöllä myös valmiustilassa.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.