Uudet maahantulorajoitukset ja mahdollinen turistikato pelottavat husky-yrittäjää: "Kaikki voi muuttua niin äkkiä"

Husky-yrittäjä kertoo, miten uudet matkustusrajoitukset vaikuttavat heihin –"Pelottaa työntekijöidemme puolesta" 4:10
Näin lappilainen husky-yrittäjä kertoo matkusrajoitusten vaikutuksista – huolissaan erityisesti yhdestä asiasta

Hallitus kertoi tänään kiristävänsä maahantulon rajoituksia EU:n ja Schengen-alueen ulkopuolelta tulevilta. Rajoitukset huolettavat husky-yrittäjää, sillä perinteisesti Lappiin on tullut paljon turisteja Britanniasta.  

Hallitus päätti myös odotetusti maahantulon rajoituksien kiristämisestä EU:n ja Schengen-alueen ulkopuolelta tulevien kohdalla. Täyden rokotussarjan saaneilta matkustajilta vaaditaan jatkossa myös alle 48 tuntia vanha negatiivinen koronatestitulos. Uusi vaatimus astuu voimaan tiistaina. Käytännössä maahan ei siis pääse, elleivät nämä vaatimukset täyty.

Lapland Husky Safarin yrittäjä Anne Airolan mukaan vuosi on tähän mennessä ollut ”ihan hyvä”. Hän epäilee, että uudet rajoitukset varmasti vaikeuttavat saapumista myös Lappiin, mutta toistaiseksi peruutuksia ei ole tullut.

– Kun uudet määräykset tulevat, niin hyvin mahdollista, että niitä tulee.

Airola pitää terveysturvallisuutta tärkeänä, mutta olisi toivonut asiaan jonkinlaista siirtymäaikaa, jotta kaikki saataisiin tehtyä turvallisesti. Muistissa on myös kauden 2019 äkillinen loppuminen koronapandemian iskettyä päälle ja vietyä turistit.

– Totta kai se mietityttää, ja kun nämä ovat asioita, joille itse et voi tehdä mitään. 2019 kausi päättyi niin yllättäen. Tiedämme, että kaikki voi muuttua niin äkkiä. Totta kai se pelottaa. Pelottaa työntekijöiden puolesta, koska ei ole tarjota heille töitä, jos tulee tilanteita, ettei asiakkaita tule.

Lue myös:

    Uusimmat