Mainos

Uudet lintuflunssatapaukset herättävät pelkoa

Vaarallisen lintuflunssan pelätään leviävän myös ihmisestä toiseen eikä vain siipikarjan välityksellä. Oletus sai tukea tänään, kun kaksi lasta sairastui Hongkongissa ja joutui sairaalahoitoon.

Sairaalaan viety 2-vuotias poika ja 3-vuotias tyttö ovat lintuflunssaan jo aiemmin sairastuneen 5-vuotiaan tytön serkkuja. Heidän tilansa on jo hyvä, Queen Mary -sairaalasta kerrottiin. Viisivuotiaan tytön perheessä työskennellyt kotiapulainen sen sijaan on edelleen kriittisessä tilassa.

Hongkongissa on jo yhdeksän lintuflunssaan sairastunutta, joista kaksi on kuollut. Näistä osa oli ollut tekemisissä siipikarjan kanssa, osa taas ei.

-Tämä viittaa siihen, että viruksen tarttuminen on mahdollista sekä linnuilta ihmisille että ihmisiltä ihmisille, Hongkongin terveydenhuollon johtava viranomainen Margaret Chan kertoi. Chanin mukaan tauti leviää kuitenkin heikommin ihmisten välityksellä

Hongkongin kanamarkkinat pysyivät tänään suljettuina jo kolmatta päivää. Pelko viruksen leviämisestä on vallannut myös Hongkongin naapurissa sijaitsevan Macaon kaupungin, jossa kanojen myynti on pudonnut 30 prosenttia.
(STT-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.