Mainos

Uudet kodinkoneet yllättävät hiljaisuudellaan

Enää ei tarvitse laittaa stereoita kovemmalle, kun tiskikone pesee tai kuivausrumpu hurisee. Uusi teknologia mahdollistaa entistä hiljaisemmat kodinkoneiden käyntiäänet.

Onko totta, että tiskikone voi hurista hiljempaa kuin kotimikro? Kyllä! Uusimmissa astianpesukoneissa parhaimmillaan äänentaso on saatu laskettua alle 40 desibelin.

Esimerkiksi Whirlpoolin ADP7979-astianpesukoneen äänenvoimakkuus on yöohjelmalla vain 39 desibeliä. Hiljaisuuden salaisuutena on uusi yöohjelma, joka alentaa suihkuvarsien painetta, minkä ansiosta keittiössä on yhtä hiirenhiljaista kuin kirjastossa.

Kuivausrumpu tekee hiljaisuuden ennätyksen

Uusi teknologia on tehnyt myös kuivausrummun hurinasta entistä hiljaisempaa. Inventer-moottorilla varustetut AEG:n kuivausrummut ovat markkinoiden edelläkävijöitä. Moottori on paitsi tehokas, myös yllättävän hiljainen. Yö-ohjelmassa saavutetaan uusi kuivausrumpujen hiljaisuuden ennätys: äänitaso on vain 57 desibeliä.

Myös AEG:n pesukoneissa hyödynnetään Inverter-moottoria sekä Silent System Plus -järjestelmää, mitkä mahdollistavat entistä hiljaisemmat käyntiäänet.

Tehokas äänenvaimennus pesukoneissa takaa entistä äänettömämmän linkouksen. Myös joidenkin valmistajien käyttämä uudenlainen suoravetotekniikka vaimentaa pesukoneen hurinaa ja tärinää. Ajat jolloin koko pesukone tärisi linkouksen voimasta ovat historiaa.

Imurointia ilman melua?

Moni vieroksuu imurointia sen aiheuttaman meluhaitan vuoksi. Uusimmat imurit kuitenkin hurisevat suhteellisen hiljaa imutehosta tinkimättä.

Electroluxin Ultrasilencer Green -imuri on 71 desibelin äänenvoimakkuudellaan markkinoiden hiljaisin imuri. Sen äänentaso vastaa televisionkatselusta aiheutuvaa melua.

Kaikista hiljaisinta äänenvoimakkuutta haikailevan kannattaa harkita keskuspölynimuria. Niiden melu voi parhaimmillaan kivuta alle 70 desibelin.

Teksti: MTV3
Kuvat: AEG, Electrolux, Whirlpool

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.